Skip Navigation Links

Bahçeşehir'de Hedef Hayalgücü

Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü öğrencilerinden oluşan bir ekip bu kez de Destination İmagination isimli bir uluslararası yarışmaya katıldı.

Bahçeşehir'de Hedef Hayalgücü

Eğitim   A+a-

Dünyanın en büyük yenilikçilik organizasyonu kabul edilen yarışmanın Türkiye elemeleri 11-12 Mart tarihlerinde Kuşadası Efes Kongre Merkezinde gerçekleşti.

- DESTİNATİON İMAGİNATİON NEDİR ?

Destination Imagination’ın (DI) amacı, çocukların gerçek yaşamda karşılaşacakları problemleri çözmelerini sağlamak ve hayatları boyunca kullanabilecekleri becerileri geliştirmek. Katılımcı ülke temsilcilikleri tarafından her yıl etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerde en az iki, en fazla yedi kişiden oluşan takımlar her sene yayınlanan görevler için özel çözümler üretiyor. Görevler, teknik, bilimsel, güzel sanatlar, doğaçlama, yapısal ve sosyal sorumluluk olmak üzere altı farklı kategoride hazırlanıyor. Takımlar bu görevlerden istediklerini seçerek tüm takımlarla çözümlerini paylaşacakları DI etkinliğine hazırlanıyorlar. İlkokul, ortaokul ve lise seviyelerine göre ayrılan takımlar dışarıdan yardım almadan kendi özgün ve yenilikçi çözümlerini üretip, bunu eğlenceli ve teatral bir sunuma dönüştürüyor. Çocuklar bu süreç boyunca, yardımlaşma ve karşılıklı saygı ilkeleri çerçevesinde, hızlı düşünme, karar verme, zaman yönetimi, problem çözme, takım çalışması gibi çok önemli becerileri güvenli ve eğlenceli bir ortamda keşfetme ve geliştirme imkanı buluyor.

Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsünden yarışmaya katılan 'Alexandrette' isimli ekip güzel sanatlar alanında yarıştı. Bu yıl güzel sanatlar kategorisinin görevi Dünya'dan bir rengin kaybolması temalıydı. Sadece bu dalda 152 ekibin yarıştığı  DI Türkiye sonucunda Alexandrette jürilerin ayakta alkışladığı çok başarılı bir sonuç aldı. Takım Koçu, Bahçeşehir Koleji Matematik öğretmeni Duygu Öksel, bu yarışmaya daha önce katılmamış oldukları için pişmanlık duyduğunu söyleyerek Alexandrette'in performansı hakkında bilgi verdi; 'Dünyada kıtalar birleşik,büyük depremler ve volkanik patlamalar henüz olmamış...Insanın ten rengi bir,daha adaptasyon süreci geçirmemiş...Tam kıtalar birbirinden ayrılırken,geleceği gören bir renk perisi ten rengini alıyor insanın,ırkçılık ve ayrımcılık olmasın dünyada diye...
Ayrımcılığın her türlüsüne karşı olan takımımız Alexandrette,şarkılarını işitme engelli kardeşlerimiz için işaret dili kullanarak söyledi ve sesini herkese duyurmaya çalıştı...Jürinin sunum sonunda 'bu gençlere şapka çıkarılır' dediğini söyleyen Öksel, 'Takım koçu olarak,Takım uyelerimiz Tılsım Turan,Ahmet Selim Özer,Eren Çiçekli ve Batuhan Sümer'e, destek veren velilerimize çok teşekkür ederim. Katıldığı ulusal ve uluslararası turnuvalardaki deneyimiyle başvuru aşamasından final heyecanına kadar yanımda olan, hem takımı hem de beni sürekli olarak motive eden Mahmut Reyhani Hocamıza, yoğun çalışma programı içinde bizlere zaman ayırarak işaret dili kullanımını öğreten Gizem Özdemirci Hocamıza ve her türlü yenilikçi projeyi teşvik eden, okulda özgür, üretken bir hava esmesine imkan yaratan Müdürümüz Mustafa Uçan'a teşekkür ederim.' dedi.    
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet