Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hataylı Kadınlar Kültürle Buluşturuldu

HBB Hataylı Kadınları Kültürle Buluşturma Projesi Kapsamında geziler düzenliyor

Hataylı Kadınlar Kültürle BuluşturulduWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi, “Hatay Kadınlarını Kültürle Buluşturma” projesi kapsamında kırsal kesimlerde yaşayan kadınlara yönelik düzenlenen kültürel gezilere devam ediyor. Reyhanlı ilçesinde yaşayan hanımların katılım gösterdiği gezide, Antakya’nın ve Samandağ’ın tarihi yerleri gezilerek eğlenceli bir gün geçirildi.
 
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Zaman ilerledikçe, ilim geliştikçe, medeniyet dev adımlarıyla yürüdükçe; hayatın, asrın bugünkü gereklerine göre evlat yetiştirmenin güçlüklerini biliyoruz. Anaların bugünkü evlatlarına vereceği terbiye, eski devirlerdeki gibi basit değildir. Gerekli özellikleri taşıyan evlat yetiştirmek, pek çok özelliği şahıslarında taşımalarına bağlıdır. Bu sebeple kadınlarımız, hatta erkeklerden daha çok aydın, daha çok feyizli, daha fazla bilgin olmaya mecburdurlar!” Söylemine uygun olarak ilimizin kadınlarına yönelik sosyal faaliyetler ve etkinlikler düzenleyen HBB, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle de ilçedeki kadınları Hatay’ın kültürel zenginlikleriyle buluşturdu. Toplumsal yaşamda kadınların geri planda kalmaması adına çeşitli faaliyetler gösteren Hatay Büyükşehir Belediyesi, kadınların sosyal yaşamlarına katkı sunmak adına yaptıkları çalışmaların yanı sıra gerçekleştirdikleri kültür gezileri ile ilçe kadınlarına unutulmayacak bir gün yaşattı.
 
Gerçekleştirilen kültürel gezi kapsamında, Hatay Büyükşehir Belediyesi araçlarıyla Reyhanlı ilçesinde yaşayan hanımları kentin tarihi yerleriyle buluşturdu. Müze, camii, anıt kalıntıların gezildiği alanlarda, eserleri görme şansı bulan kadınlar Samandağ’da tekne turu yaparak keyifli anlar yaşadı.
 
Hatay’ın kültürüne ve tarihi zenginliklerine yakından tanıklık etme fırsatı bulan Hataylı kadınlar, duyarlı davranışlarından dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini iletti.
 
 
Hataylı Kadınlar Kültürle Buluşturuldu videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar