Skip Navigation Links

Birlikten Güç Doğdu..

Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Esnafın Can Simidi Oldu..

Birlikten Güç Doğdu..Web
TV

Arsuz   A+a-

 Hatay’ın Arsuz ilçesinin Bin 700 civarında üyesiyle en büyük sivil toplum kuruluşu Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi 2016’yılına ait seçimli mali kongresini Arsuz Gümüş Otel’de gerçekleştirdi. 
 
Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı İsmail Toklucu’nun divan başkanlığını yaptığı Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’nin olağan genel kurulu, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. 
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, bölgede faaliyet gösteren esnaf odaları ve kooperatiflerin başkanları ile sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileriyle birlikte, Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi ortaklarının yoğun ilgi ile katıldıkları genel kurulda, Arsuz ekonomisinin içinde bulunduğu durum da gündemdeki konular arasında yer aldı.  
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da yaptığı konuşmada, ekonominin kötü olduğu bir dönemde esnaflara can simidi olan Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Horuz, yönetim kurulu ve çalışanlarına teşekkür ederken, Suriye’de yaşanan savaşın Hatay ekonomisine vurduğu darbeye dikkat çekti. Suriye’li mültecilerin işsizliği arttırdığına vurgu yaparken, ucuz iş gücü oluşturan Suriyelilerin, aynı zamanda Türk vatandaşların istihdamını zorlaştırdığının altını çizdi. 
 
Tüm maddelerin oy birliğiyle geçtiği genel kurulda güven tazeleyen yönetim kurulu ile denetim kurulu asil ve yedek listeleri şu isimlerden oluştu. Asil  Üyeler: Mehmet  Horuz, Adnan Pehlivan, Süleyman Zeytun, Şevket  Ekenel, Muti  Altun. Yedek  Üyeler, Emir  Horuz, İbrahim Yıldız, Çetin Yıldız, Mehmet Kirmit, Yılmaz  Kus. Denetim Kurulu  Asil Naim  Çam, Ricai  Karataş. Denetim Kurulu  Yedek Hüseyin Reyhani, Murat  Palta.
 
Arsuz ilçesinin en büyük sivil toplum kuruluşu Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi, kurulduğu günden bu yana bölge esnafının can simidi olmaya devam ediyor. Başkan Mehmet Horuz, kooperatif yönetimi ve çalışanların uyum ve güç birliğiyle bugünlere başarı çıtasını yükselerek gelen Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi, ortaklarının güven oylamasıyla başarısını taçlandırdı. 
 
Gözcüler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Horuz yaptığı konuşmada, kullanılan kredilerin zamanında ve düzenli ödenmesinin önemine dikkat çekerek, kredi limiti 150 bin TL olmasına rağmen kullanan esnaf sayısının az oluşuna vurgu yaptı. 
 
Başkan Horuz konuşmasında şöyle dedi; “Değerli ortaklarımızı kooperatifimizin üst limiti 150.000 TL dir. Fakat bu üst limiti tüm ortaklarımız kullanamamaktadır. Kullandırdığımız krediler işletmenin iş hacmi, cirosu ve firmanın büyüklüğü ile doğru orantılıdır. Örneğin Vatandaşımız elinde tapu ile geliyor  ‘’benim tapumun değeri 500 bin lira bana 150 bin lira kredi verin’’ şeklinde talepler ile karşı karşıya kalıyoruz. Teminat kredi için elbette çok önemlidir. Fakat tek başına sadece teminat ile kredi kullandırılamaz. Kaldı ki kooperatifimizden kullanmış olduğunuz veya kullanacağınız krediler işiniz ile ilgili yerlere kullanmanızı istiyoruz. Esnaflarımız kredi kullanıyor parayı başka işler için kullanıyor, işinin başında durmuyor, sonrasında kredi ödenmiyor ve sicili ile ilgili problem yaşıyor.  
 
Sayın ortaklarımız hepimiz kredi kartı, kredili mevduat hesabı, bireysel kredi v.s. birçok banka ürünü kullanıyoruz. Bunları bilinçli ve mantıklı bir şekilde kullanmalı ödemelerinizi çok dikkatli bir şekilde takip etmelisiniz. Unutmayınız ki 300-500 liralık bir kredi kartının unutulması, ödenmemesi veya gecikmesi durumunda kooperatiften kullanacağınız krediyi etkilemekte ve kredinin onaylanmamasına neden olmaktadır. Bankalara olan borçlarımızı ödesek dahi sicilimizden bunların düzeltmesini yapmak günler bazen haftalar sürmektedir.  
       Değerli ortaklarımız,  kredi kullanırken banka tarafınızdan sizlerin adına hesap açılmakta ve kredi taksit ödemeleri için hesaplarınıza otomatik ödeme tanımlanmaktadır. Kredi taksitlerinizin havale, eft, yada atm lerden öderken özellikle bir konuya dikkat etmenizi istiyorum. Kredi taksidinizi vadesinden önce hesabınıza yatırmışsanız sistem otomatik alır ama taksit vadesinden sonra hesabınıza para yatırırsanız bizi aramanız gerekmektedir. Banka ile iletişime girip hesabınızdan taksidinizi manuel olarak aldırmamız gerekir. Aksi taktirde para hesabınızda iken taksidiniz ödenmemiş olarak kalır ve siz boş yere faiz ödemek zorunda kalırsınız. Birkaç tane üyemizin başına bu tür olaylar geldi ve boş yere faiz ödediler.   
 
Sayın ortaklarımız 2016 yılı Temmuz ayında yapılan yapılandırma kapsamında üyelerimizden 23.165 TL temerrüt faizi silinmiştir.”    
 
Birlikten Güç Doğdu.. videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet