Skip Navigation Links

Suriyeli Öğrencilerin Geleceği MKܒ de Konuşuldu

YÖK Başkanı Saraç: “Ülkemiz Suriyeli Kardeşlerimize Tüm İmkânlarıyla Sahip Çıkmaktadır”

Suriyeli Öğrencilerin Geleceği MKܒ de Konuşuldu

Gündem   A+a-

 
YÖK Başkanı Saraç: “Ülkemiz Suriyeli Kardeşlerimize Tüm İmkânlarıyla Sahip Çıkmaktadır”

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Mustafa Kemal Üniversitesi ev sahipliğinde organize edilen “Türk Yükseköğretim Kurumlarında Suriyeli Öğrenciler” konulu uluslararası konferans; YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Hatay Valisi Erdal Ata, MEB Müsteşar Yardımcısı ve Suriyeli öğrenci sayısının çok olduğu 50 üniversitenin rektörleriyle, eğitim bursu sağlayan uluslararası yardım kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Konferansta ilk olarak Üniversite tarafından Suriyeli öğrenciler için hazırlanan video filminin gösterimi yapıldı.
Konferansta konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, “Bugün burada ülkemizde bulunan genç Suriyeli kardeşlerimizin Türk Yükseköğretim sistemine dâhil olmaları sürecinde attığımız adımları sağlamlaştırmak ve hızlandırmak için bulunuyoruz.” dedi.
Bu birlikteliğin; dünya örneklerinin incelenerek, deneyimlerin paylaşılarak, birlikte düşünülerek sorunların çözülmesine vesile olacağına inandığını vurgulayan Başkan Saraç,“Yeni Türkiye’nin yeni YÖK’ü olarak tüm çalışmalarımızın dinleyerek, birlikte çalışarak ve birlikte çözüm üreterek daha verimli sonuçlandığının altını çizmek istiyorum.” diye konuştu.

Başkan Saraç: “Başka milletlerin kayıtsızlığını mazeret kabul etmeden üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz”

Bütün dünyanın Devlet ve millet olarak Türkiye’nin savaştan, savaşın getirdiği katliamdan, yokluktan, şiddetten kaçanları kardeş olarak kabul ettiğini ve kapılarını ardına kadar açarak karşıladığını bildiğini söyleyen Başkan Saraç şöyle devam etti: “Kadınların ve çocukların çoğunluğunu oluşturduğu ve sayıları 2017’nin ilk ayları itibarıyla 3 milyonun üzerinde olarak ifade edilen Suriyeli nüfus, insanca yaşama devam edebilmek gayesiyle bugün ülkemizin bir parçasıdır. Hepimiz bilmeliyiz ki ülkemiz Suriyeli kardeşlerimize tüm imkânları ile sahip çıkmaktadır. Yaşananın basit bir mülteci krizi değildir ve bizler bunun insanlığın insan olmanın değerleri ile imtihanı olduğunun farkında olarak, başka milletlerin kayıtsızlığını mazeret kabul etmeden üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.”
Tüm üniversitelerin Suriyeli gençlerin eğitimi için çalıştığını aktaran Saraç, “Türkiye haritasının her noktasında eğitim alan öğrencilerimiz mevcuttur. Bugün ulaşılan öğrenci sayısı üniversitelerimizdeki Suriyeli öğrencilerin giderek arttığını göstermektedir. 2014-1015 de beş bin, geçen yıl on bine yaklaşan sayının bu yıl 15 bine dayanması hızlı yükselişi ortaya koymaktadır.” dedi.
Türk milleti olarak, sahip olduğumuz inanç ve kültür değerlerimiz ile ülkemizdeki tüm Suriyeli kardeşlerimizi, Anadolu’nun tarihten gelen adalet, paylaşım, mazlumun yanında yer alma ahlakıyla kucakladıklarını aktaran Saraç,bunun için ülke olarak dünyadaki hiçbir gelişmiş ve kalkınmış ülkenin göze alamayacağı büyük bedeller ödediklerini dile getirdi.

Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi’nde bulunmaktan memnuniyet duyduğunu sözlerine ekleyen Başkan Saraç,“Mustafa Kemal Üniversitesi’nin  Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ve çalışma ekibine konferansa ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ediyorum.” diye kaydetti. 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet