Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İSTE’nin Kampüs Mastır Planı ‘İgi Odağı’ Oldu

İskenderun Teknik Üniversitesi Kampüsü Mustafa Kemal Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğrencilerini ağırladı.

İSTE’nin Kampüs Mastır Planı ‘İgi Odağı’ Oldu

Eğitim   A+a-

 Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Mimarlık Fakültesi 3.üncü sınıf öğrencileri, 85 kişilik mevcut ile proje dersleri kapsamında İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) merkez kampüsüne gelerek, araştırma ve incelemeler yaptı. MKÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlileri Müfit Tennioğlu ve Işılay Demirci ile Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağrı Çakır eşliğinde İskenderun Teknik Üniversitesi’ni ziyaret eden MKÜ Mimarlık Fakültesi 3.ncü sınıf öğrencileri, İSTE İskenderun Kampüsünde arazi taraması yaptı ve projelerinde yararlanmak üzere fotoğraflar aldı.  
 
Yapılan inceleme ve araştırma çalışmalarının sonrasında misafir öğrenciler ile bir değerlendirme toplantısı yapıldı ve İskenderun Teknik Üniversitesi’nin master planı, video gösterim ile de desteklenerek ayrıntıları ile tanıtıldı. Toplantıda öğrencilere hitaben konuşan İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, yaşanabilir bir kampüs hedefiyle yola çıktıklarını belirterek; 
 
“Önce ‘mastır plan’ dedik, mastır plan’ı önceledik. Şimdi artık elimizde kampüsümüzün bir mastır planı, bir gelecek kılavuzu, bir ilerleme planı var, ve biz şimdi bu mastır planı adım adım uygulamak ve tamamlamak istiyoruz. Hem bizim kampüsümüzün detay tasarımı hem de kentlerimizin çağdaş tasarımı için çok sayıda ve nitelikli mimarlara ihtiyaç var. Biz mimarları ‘sanatçı’ olarak görüyoruz ve önemsiyoruz. Bu nedenle de Mimarlık Fakültemizi bir an önce faaliyete geçirmek istiyoruz. İlk öğretim elemanımızı aldık. Kampüste temeli ilk atılacak bina da inşallah Mimarlık Fakültesi binası olacak. Çok yakında İSTE Merkez Kampüsü büyük bir şantiyeye dönüşebilir. Altyapı ve üst yapı inşaatlarımız başlıyor. Daha önce söylemiştik, yine söylüyoruz. İSTE kampüsü doğal bir laboratuvar olacak, herkesin ziyaret etmek istediği bir kampüs, bir sosyokent olacak. İşte bugün bu motivasyonun başladığını görüyoruz. İSTE ile MKÜ’nün de mimarlık eğitimi ve araştırmaları için birlikte iyi bir sinerji oluşturabileceğini düşünüyoruz, birlikte çalışmaya her zaman hazırız” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar