Skip Navigation Links

Başkan Savaş, Teleferik Müjdesisini Verdi

Başkan Savaş'Elinin Hamuru' Adlı Programın Canlı Yayın Konuğu Oldu

Başkan Savaş, Teleferik Müjdesisini Verdi

Gündem   A+a-

 
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkani Doç.Dr.Lütfü Savaş, 4 Şubat Cumartesi Günü Saat 11.00'da Ulusal Kanal'da Yayinlanan Şule Perinçek'in Sunduğu "Elinin Hamuru" Adli Programin Canli Yayin Konuğu Oldu.
 
 
Programa Başkan Savaş'in Yanisira Antakya Ticaret Ve Sanayi Odasi Başkani Hikmet Çinçin Ve Gazeteci Çetin Ünsalan Katilim Gösterdi.
 
 
Expo Hatay'ın Kimliğini, Markasını Ve Ekonomisinden Ulaşımına Kadar Birçok Alanda Üst Seviyeye Ulaşmasını Sağlayarak  Umut Yeşertecek Bir Organizasyondur"
 
Expo2021 'İn Hatay'da Gerçekleştirilmesi Hakkinda Bilgi Veren Başkan Savaş," Expo Dünyadaki En Büyük Organizasyonlardan Birtanesidir. Expo Tarih, Kültür, Sanat, Eğitim Ve Ticaret Alanlarinda Yapilan Bir Organizasyondur. Yeni Gelişen Teknolojilerin De Orada Ifade Edilmesi Uluslararasi Ve Şehirler Arasi Iş Birliğinde Yapilmasi Ile Ülkenin Kalkinmasina Oldukça Katkisi Var.Expo Hatay'ın Kimliğini, MarkasiVe Ekonomisinden Ulaşimina Kadar Birçok Alanda Oldukça Üst Seviyeye Ulaşmasını Sağlayarak Umutlari Yeşertecek Bir Organizasyondur. Türkiye'de Ilk Defa 2016 Yilinda Antalya'da Yapildi. Biz 23 Haziran 2016 Tarihinde Ilk Olarakantalya'dabaşvurduk. 29 Eylül Tarihinde Expo'nun Genel Kuruluna Ilk Savunmamizi Yaptik. 23 Ocak Tarihinde De Expo'yu Hatay'da Neden Istediğimizi Anlattik. Ve Expo 2021'in Hatay'da Yapılacağı Kararı Verildi" Ifadelerini Kullandi.
 
"Hatay Din, Mezhep Ve Etnik Köken İtibariyle Birçok Rengi İçerisinde Barındıran Ve Yüzyıllardır Kardeşçe Yaşanan Önemli Bir Şehir"
 
Hatay'daki Olumsuz Algilarin Expo 2021 Ile Olumlu Yönde Olacağini Ifade Eden Başkan Savaş," Bizim Buradaki Amacimiz Hatay'da Son 6 Yildir Yaşanan  Moral Ve Motivasyonunun Düşüklüğünü Pozitif Algiya Dönüştürerek Yükseltmektir. Medyanin Yanliş Lanse Etmesi Ile Hatay'da Savaş Ortami Varmiş Gibi Olumsuz Algi Oluştu. Istanbul, Paris, Londrave  New York Ne Kadar Güvenli Ise Hatay Da O Kadar Güvenli Bir Şehir. Hatay Tarih, Kültür Ve Medeniyet Konusunda Dünyanin Ender Şehirlerinden Birtanesidir. Hatay  Din, Mezhep Ve Etnik Köken Itibariyle Birçok Rengi Içerisinde Barindiran Ve Yüzyillardir Kardeşçe Yaşanan Önemli Bir Şehir.  Bu Güzel Coğrafya 6 Yildir Suriye Ve Ortadoğu'da Yaşanan Hadiselerden Dolayi Çok Yoruldu. Ekonomimiz Siğlaşti. Bir Şehir Öncelikle Huzur Ister Ama Sonra Da Geçimini Sağlamak Amaciyla Ekonomik Gücü Yüksek Insanlarin Çokolduğu Bir Topluluk Ister. Bizim Için Önce Huzur Sonra Da Ekonomi Oldukça Önemli. Ekonomiyi Ayakta Tutmak, Suriye'dekive Ortadoğu'daki Savaş Sonrasinda Ticaretimizin Ayakta Kalip Yeniden Ayaklanmasi Için Güçlü Olmamiz Gerekiyor. Bu Sebeplebizim Var Olan Değerlerimizi Dünyaya Tanitmak Ve Hatay'in Savaş Bittikten Sonra Yeniden Kalkinmasi Için Expo'yu Aldik. Inşallah Şehrimize, Ülkemize Ve Hem De Coğrafyamiza Güzellikler  Getirir" Dedi.
 
 
"Bizler 13 Medeniyeti Medeniyetler Bahçesi'nde Tasvir Edeceğiz"
 
Expo 2021'deki Temanin Medeniyetler Bahçesi Olacağini Ifade Eden Başkan Savaş," 23 Medeniyetin 13 Tanesi Hatay'da Yaşamiş. Bizler 13 Medeniyeti Medeniyetler Bahçesi'nde Tasvir Edeceğiz. Hatay'da 3500 Bitki Çeşidimiz Var. Bunlarin 800'ü Tibbi Aromatik Bitkiler Ve 300 Tanesi De Dünyanin Hiçbir Yerinde Olmayan En Demik Çiçeklerdir. Hatay'da Amanos Dağilarinda  Da  Çok Zengin Çeşitliliğimiz Var. 300 Civarindaki En Demik Bitkilerimizi Bir Botanik Bahçede Izole Edilmiş Bir Şekilde Tanitacağiz. Ayrica Hatay'in Ekonomisinde Önemli Bir Yere Sahip Defne Ile 50 Milyon Dolar Civarinda Hatay Halki Para Kazaniyor. Maydonoz Üreticiliğinde De Türkiye'de Ilk Siradayiz" Sözlerinin Altını Çizdi.
 
"Amacımız Hatay'da Gezildiği Zaman İnsanların Huzurlu Olması Ve Hatay'ın Daha Yaşanabilir Şehir Olmasıdır"
 
Expo 2021 Öncesinde Hatay'da Önemli Gelişmelerin Yaşanacağinin Altini Çizen Başkan Savaş," Biz Bu Uzun Süreçte Alt Yapı Ve Üst Yapi Çalişmalarimizi Bitirmek Istiyoruz.Tarihi Dokumuza Sahip Çikarak Çalişmalarimizi Da Hizlandiriyoruz. Şehrin Göbeğinde Bulunan Asi Nehri'nin Kokusunun Önüne Geçmek Amaciyla Da Çalişmalarimiz Devam Ediyor. Amacimiz Hatay'da Gezildiği Zaman Insanlarin Huzurlu Olmasi Ve Hatay'ın Daha Yaşanabilir Şehir Olmasidir. Ayrica Kentsel Dönüşüm Alanlarimizi Bir An Önce Başlamak Ve Bitirmek Istiyoruz. Ulaşimi Kesintisiz Sağlamak Ve Toplu Taşimalari Iyileştirmek Amaciyla Ekiplerimiz Ile Çalişmalarimiz Devame Diyor" Dedi.
 
"Hatay'ın Eski Günlerine Dönmesi İçin Sadece Belediyeler Ve Sivil Toplum Kuruluşlarına Değil Devletimizin De Desteğine İhtiyacı Var"
 
Hatay'in Bu Organizasyonda Sadece Belediyelerin Ve Sivil Toplum Kuruluşlarinin Değil Devletin De Desteğe Ihtiyacinin Olduğunun Altini Çizen Başkan Savaş "Bizim Bu Organizasyonda Huzura Katki Sağlayarak Ekonomimizi Canlandirmamiz Lazım. Hatay'ın Eski Günlerine Dönmesi Için Sadece Belediyeler Ve Sivil Toplum Kuruluşlarina Değil Devletimizin De Desteğine Ihtiyacimiz Var. Bizler Büyükşehir Belediyesi Olarak Bu Dev Organizasyonun Gerçekleştirilmesi Için Elimizden Ne Geliyorsa Yapiyoruz Ve Yapmaya Da Devam Edeceğiz" İfadelerini Kullandı.
 
"Hedefimiz Yılda 1 Milyon İnsanın Gelmesi Ama Expo'da En Az 2 Buçuk Milyon İnsanın 6 Ay Süresi İçerisinde Hatay'ı Ziyaret Etmesidir"
 
Expo 2021'in Kültür, Sanat, Eğlence Ve Eğitim Açisindan Hatay'a Oldukça Önemli Katkilar Sağlayacağini Vurgulayan Başkan Savaş, " Bu Organizasyon Da Sadece Çiçek Ve Botanik Bahçesi Yapmacağiz. Bu Alanda Eğitim Alanlari, Konferans Ve Sempozyumlar Da Gerçekleştirilerek Kültürel Faaliyetler Gerçekleştirilecek. Çocuklar Için Eğlence Ve Eğitim Kisimlari Da Olacak. Expo 2021'de Ülkemiz Ve Şehrimizin Taninabilir Olmasi Ve Markalaşmasi Olayi Var. Bütün Zenginliklerimizin Tanitilmasi Ve Sergilenmesi Ile Hatay'da Beyin Firtinasi Gerçekleştirilmiş Olacak. Ve Bu Zenginliği Insanlar Gelip Görme Fırsatı Yakalayacak. Hedefimiz Yilda 1 Milyon Insanin Gelmesi Ama Expo'da En Az 2 Buçuk Milyon Insanin 6 Ay Süresi Içerisinde Hatay'i Ziyaret Etmesidir. Bu Süreçte Gelen Misafirler Sadece Expo'nun Oluşturulduğu Bölgeyi Değil Hatay'in Her Tarafini Gezerek Kültürel Ve Tarihsel Zenginliklerini Görme Firsati Yakalamiş Olacak. Ayrica Organizasyonu Gerçekleştireceğimiz Alan Sadece 6 Ay Açilip Kapanilacak Bir Yer Olmayacak. Organizasyondan Sonra Hatay'in Gastronomisine, Kültüre Ve Eğitimine Katki Sağlayacak Bir Yer Olacak" Dedi.
 
"2016 Yılında Antalya'da Gerçekleştirilen Expo'dan Ders Alınıp Eksiklikler Düşünülerek Hakeret Edilmesi Gerekiyor"
 
Bu Dev Organizasyonun Hatay'da Gerçekleşmesi Ile Hatay'in Dünyaya Tanitilacağinin Altini Çizen Çinçin, " Expo 2021 Hatay Için Oldukça Doğru Bir Girşim Olduğunu Düşünüyorum. Bu Organizasyon Için Hatay Büyükşehir Belediye Başkani Doç.Dr. Lütfü Savaş'a Çok Teşekkür Ederim. Bu Dev Organizasyonda Konu Ve Temanin Çok Önemli. 2016 Yilinda Antalya'da Gerçekleştirilen Expo'dan Ders Alinip Eksiklikleri Düşünülerek Hareket Edilmesi Gerekiyor. Parayi Savurmadan Sistematik Bir Şekilde Bu Organizasyonun Gerçekleşeceğine Inaniyorum. Bu Güne Kadar Hiç Gündeme Gelmeyen Amanos Dağları En Demik Bitkilerin Oldukça Çeşitlilik Gösterdiği Çok Özel Bir Yer. Bu Konuda Antakya'da En Demik Bitkiler Müzesi Mevcut Fakat Insanlar Tarafindan Çok Bilinmemekte. Bu Değerlerin Kazandirilmasi Ve Insanlarin Hizmetine Sunulmasi Gerekiyor. Bu Organizasyon Ile Bu Değerlerin De Tüm Dünyaya Tanitilacağini Umuyorum" Dedi.
 
"Expo 2021'in Hatay'da Yapılması Çok Doğru Bir Karar "
 
Gazeteci Yazar Çetin Ünsalan, "Antalya'da Gerçekleştirilen Organizasyonda Koordinasyon Sikintisi Vardi.  Expo2021'in Hatay'da Yapilmasi Çok Doğru Bir Karar. Çünkü Baktiğimiz Zaman 2021 Tarihine Kadar Hatay, Alt Yapi Ve Üst Yapi Gibi Sorunlarinin Aşildiği Ve Firsatlarin Oluştuğu Şehir Haline Gelecek" İfadelerini Kullandı.
 
"Profesyonel Ekiplerimizle Kurgumuzu İyi Yaparsak Uluslar Arası Alanda Çok Büyük Fırsatlar Yakalayabiliriz"
 
Expo 2021'in Sadece Hatay Için Değil Türkiye Için De Çok Büyük Bir Değer Taşidiğini Vurgulayan Başkan Savaş, "  Bizim Için Oldukça Önemli Olan Bu Proje Için Zamanimiz Oldukça Fazla. Profesyonel Bir Ekiple Çalişmalara Başladik. Profesyonel Ekiplerimizle Kurgumuzu Iyi Yaparsak Uluslararasi Alanda Çok Büyük Firsatlar Yakalayabiliriz. Hatay'in Imaji Türkiye'nin Imaji Demektir. Bu Organizasyona Sadece Ortadoğu'dan Değil Tüm Avrupa Ülkelerinden De Insanlarin Gelip Medeniyetler Bahçesi'ni Görmek Isteyeceklerini Düşünüyorum"Dedi.
 
Başkan Savaş, Teleferik Müjdesisini Verdi
 
Önümüzdeki Yazaylarinda Da Teleferik Projesi'nin Bitirilmesini Hedeflediklerini Belirten Başkan Savaş, "4 Buçuk Yildir Teleferik Çalişmalarimiz Devam Ediyor. Iğne Ile Adeta Kuyu Kaziyoruz. İnşallah Gelecek Ay Anitlar Kurulu Çalişmalarini Tamamlarsa Biz De Çalişmalarimizi Yazin Bitirmeyi Planliyoruz" Sözlerine Yer Verdi.
Hatay’ın Kültürel Zenginliklerine, Hoşgörülü Halkına Ve Kendisinin De Bir Hataylı Olduğuna Değinen Şule Perinçek, “Hatay Son Dönemde Siyasi Ve Dış Politikaların Biraz Ortasında Kalmış Bir Şehir. Çok Zengin, Girişimci Ve Son Derece Hoşgörülü İnsanları Var. Hatay’ın Yöresel Lezzetleri Herkes Tarafından Bilinir Ve Sevilerek Yenilir. Hatay Akdeniz İle Ortadoğu’nun Birleştiği Yer. Bu Bakımdan Bölgemiz Kültürel, Politik Ve Ekonomik Açıdan Oldukça Zengin Bir Konuma Sahip. Expo 2021’deki Hedeflerinin Gerçekleşmesi Bir De Komşu Ülkelerdeki Huzurun Sağlanması İle Gerçekleşir. Programa Katılıp Bizlere Hatay’ı Tanıtarak Bilgi Veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Ticaret Ve Sanayi Odasi Başkani Hikmet Çinçin Ve Gazeteci Çetin Ünsalan’a Katılımlarından Dolayı Teşekkür Ederim” Dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet