Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Yerel Basının Sorunlarıyla Yakından İlgileneceğim’’

MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, yerel basının sorunlarıyla yakından ilgileneceğini söyledi.

“Yerel Basının Sorunlarıyla Yakından İlgileneceğim’’Web
TV

Gündem   A+a-

 MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, yerel basının sorunlarıyla yakından ilgileneceğini, gerekirse TBMM’ye taşıyacağını ve yasa teklifi vereceğini söyledi.
MHP Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyeleri, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne nezaket ziyareti yaptılar.
İGC Başkanı Veysel Cıncık yerel basının sorunlarını dile getirdiği konuşmasında, her isteyenin hiçbir kritere tabi olmadan gazete çıkardığını, bazılarının sıkıntı yarattığını ve uzun süredir var olan bu sorunun çözümü için yerel gazeteciliğin belirti kriterlere bağlanması gerektiğini söyledi. Cıncık, “gazete çıkarmak bu kadar kolay olmamalı. Her isteyen bir dilekçe ile gazete sahibi olmamalı. Artık bu mesleğe bir düzen getirmek gerekiyor. Bazı gazeteciler bu mesleğin itibarını büyük ölçüde zedeliyorlar.’’ dedi.
Konuyla yakından ilgilenen MHP Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, bu konuda gerekli çalışmaları derhal başlatacağını belirterek, “sizin sorunların çözümü için ilgili kuruluşlarla görüşeceğim. Gerekirse TBMM’de bu konuda bir konuşma yaparak yasa teklifi sunacağım. Siz bu konuda bir çalışma yapın ben ilgileneyim. Bu size sözüm. Bir dahaki ziyaretimde sonucunu bana sorun.” dedi.
Ahrazoğlu, önümüzdeki süreçte yapılması beklenen referandum da tavırlarının “evet” olduğunu belirtti. Ahrazoğlu, bu konuda şunları söyledi:
“Sayın Genel Başkanımız bu konudaki tavrını açıkladı. Biz evet diyeceğiz. Bizim büyük bölümümüz evet diyecek. Ancak, hayır diyecek arkadaşlarımız da var. Referandum süreciyle ilgili bir proğramımız belli olmadı ama tavrımız bu. Biz söylediğimiz sözün arkasındayız. Bu kanunun geri çekilebileceği spekülasyonları doğru olamaz. TBMM’den çıkan kanun Sayın Cumhurbaşkanı’na gider, beğenmezse geri iade eder. Şu sıralardaki beklemenin nedeninin redaksiyon çalışması olduğunu öğrendim. Sayın Cumhurbaşkanı imzaladıktan sonra 60 gün içinde referanduma gitmek gerekiyor. Gecikme, bekletme gibi bir durum olduğunu zannetmiyorum. CHP’li arkadaşlar kusura bakmasın, bu kanunu çekeceksek niye getirdik’’
Ahrazoğlu, Hatay ile ilgili çalışmalarını da anlattı. İlk konuşmasını Hatay üzerine yaptığını da belirten MHP Hatay Milletvekili Ahrazoğlu, şunları söyledi:
“Ulaşımdan, Cilvegözü’ne, göç’den güvenliğe, Hassa Tünelinden RoRo seferlerine, işsizlikten tarımdaki sıkıntılara kadar tüm sorunları dile getirmeye çalıştım. Hatta, başlanıp bitirilmeyen yatırımları da anlattım. Ben milletvekili olarak basından, vatandaşlardan, teşkilatlarımızdan gelen bilgilerle sorunları ayrıntılı öğrenerek dile getirebiliyorum. O yüzden sorunları bana aktarmanızı bekliyorum. “
Ahrazoğlu, bir soru üzerine son günlerin gündem konusu olan büyük miktarda iletişim harcamaları konusunda da “bana milletvekili olarak tanınan hakkın üstüne asla çıkmadım. Bu da iki maaş tutarında bir harcama.” dedi.
İGC Başkanı Veysel Cıncık, ziyaret için MHP Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrasoğlu ve MHP İlçe yöneticilerine teşekkür etti.
 
MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu gün içerisinde İskenderun Esnaf Oda Başkanlarını da ziyaret etti.
 
 
 
 
“Yerel Basının Sorunlarıyla Yakından İlgileneceğim’’ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar