Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Hayat Engelsiz Güzel”Projesi Devam Ediyor

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Belediyesi tarafından yürütülmekte olan

“Hayat Engelsiz Güzel”Projesi Devam Ediyor

Gündem   A+a-

 
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Belediyesi tarafından yürütülmekte olan “Hayat Engelsiz Güzel” adlı projenin devam ettiğini belirtti.
Proje kapsamında servis eğitimine devam edenDown Sendromlu kursiyerler başarı sertifikalarını aldılar.
 
ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNDEYİZ
 
İskenderun belediyesi ile İŞKUR arasında işbirliği protokolü gereği engelli bireylere verilen kursların devam etiğini ifade eden Başkan Seyfi Dingil,” Belediyemiz tarafından hazırlanan ve İŞKUR’ a sunulan “Hatay Engelsiz Güzel” projesinin ardından kursa katılan engelli bireylere çeşitli eğitimler veriliyor.Bu proje ile toplumun her kesiminde engelli bireylerin etkin rol alması sosyal hayata entegrasyonları ve istihdam edilebilirliklerinin önündeki engellerin kaldırılması amaçlanıyor “dedi.
 
KURSİYERLERE BAŞARI SERTİFİKASI VERİLDİ
 
Verilen eğitimlerin 20 Mart’a kadar devam edeceğini ifade Başkan Seyfi Dingil,” Kurslarımız devam edecek. Proje kapsamında 18-30 yaş arası hafif ve orta zihinsel engelli 10 bireye 288 saat “Servis Eğitimi” verilecek. Kursu başarı ile devam ettiren engelli çocuklarımıza moral olması açısından başarı belgeleri verdik. Şuan kurslara bir süre ara verildi. Yarıyıl tatilinin ardından ardından eğitimlere tekrar devam edilecek. Düzenlenecek mesleki eğitimle ilçede yaşayan engelli bireylere, iş, eğitim ve sosyal yaşama daha fazla katılma imkânı sağlanacak.” diye konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar