Skip Navigation Links

'Büyümeye Ve Üretmeye Devam!'

MÜSİAD Hatay Şubesi’nin 8. Olağan Kongresi‘nde birlik ve beraberlik mesajları verildi.

'Büyümeye Ve Üretmeye Devam!'Web
TV

Gündem   A+a-

 
MÜSİAD Hatay Şubesi’nin 8. Olağan Kongresi‘nde birlik ve beraberlik mesajları verildi. M. Fatih Tosyalı’nın güven tazelediği kongrede, Vali Ata’nın ‘MÜSİAD’tan biri İskenderun’da olmak üzere, Hatay’da iki okul istiyoruz’ talebine, Tosyalı Ailesi ‘MÜSİAD adına üstlenmeye hazırız. Bizim için onurdur’ şeklinde müjdeyi verdi.
 
 
 
'Büyümeye Ve Üretmeye Devam!’
MÜSİAD Hatay Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Mevcut yönetime yeni isimlerin de katıldığı genel kurulda Başkan M. Fatih Tosyalı, üyelerin tam desteğini alarak oy birliğiyle yeniden başkanlığa seçildi.
 
 
Hatay’ın gelişmesinde ve ekonominin kalkınmasında etkin rol oynayan MÜSİAD Hatay Şubesi günden güne üye sayısını artırarak çığ gibi büyüyor. İskenderun Ramada Otel’de gerçekleşen genel kurul, Hacı Şerif Tosyalı Camii İmam Hatibi Recep Ateş’in Kuran-ı Kerim tilaveti okuması ile başladı. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Fuat Tosyalı’nın da katıldığı genel kurulda, şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu. Divan başkanlığını Suhat Korkmaz, divan üyeliklerini ise Hüseyin Hüsnü Özdemir ve Tufan Parmaksız’ın yaptığı kongrenin açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Fatih Tosyalı, 11 Haziran 2007’de kuruluşunu, 4 Ocak 2008’de açılışını gerçekleştirdikleri MÜSİAD Hatay Şubesi’nin başarılarla dolu 10 yılını geride bıraktıklarını belirtti.
 
 
‘VERİMLİ BİR DÖNEM GEÇİRDİK’
 
Şube faaliyetlerine başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen tüzükte belirtilen amaç ve hizmetler doğrultusunda başarılı ve önemli birçok organizasyona, çalışmaya, birlikte imza atmanın haklı gurur ve hazzını yaşadığını belirten Başkan Tosyalı, “Memnuniyetle ifade etmek isterim ki; bu çalışmalarda tüm üyelerimizin desteğini ve gayretini gördük, bütün yönetimimize, tüm üyelerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bu manada 2015-2016 yıllarında şubemiz açısından bölgemize ve ülkemize değer kattığımız sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan başarılı birçok çalışmada bulunduğumuz önemli bir dönemimiz olmuştur” dedi.
 
‘MÜSİAD DAHA DA BÜYÜYOR’
Daha sonra gündem maddesinde bulunan denetim kurulu faaliyet raporu ve gelir gider blançoları okunurken, raporlar oy birliği ile kabul edildi. Konuşmaların ardından tek liste ile gidilen kongrede mevcut başkan M. Fatih Tosyalı, üyelerin güvenini tazeledi. MÜSİAD Hatay Şubesi 8. Olağan Genel Kurulu’nun ardından akşam ise gala yemeği verildi. Yemeğe Hatay Valisi Erdal Ata, MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, çevre ilçe kaymakamları, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Türkay Dereli, MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan Kaya, belediye başkanları, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Tosyalı, MÜSİAD Genel Merkez yöneticileri, STK başkanları, iş adamları ve davetliler katıldı.
 
 
 
 
‘ÜLKEMİZİ ASLA HAİNLERE BIRAKMAYACAĞIZ’
Gecede günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan, her zeminde ‘üretim’ diyen geniş MÜSİAD ailesinin bir ferdi olarak, sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek konuşmasına başladı. 
2016 yılının maalesef ülkemiz için zor bir yıl olduğunu hatırlatan Başkan Tosyalı, “Onlarca senedir çeşitli örgütlerin gerçekleştirdiği terör saldırılarına maruz kalan ülkemiz, 15 Temmuz'da hain FETÖ’nün darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı.   Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyelerimiz ve hükümet yetkililerinin dik duruşu, 7'den 70'e bütün vatandaşlarımızın ülkemize ve hükümetimize sahip çıkmasıyla bu girişim çok şükür ki, başarıya ulaşamadı. 15 Temmuz sonrasında ülkemizi asla düşmanlarımıza, hain terör örgütlerine bırakmayacağımızı, her gün meydanlara inerek dost-düşman tüm dünyaya ilan ettik. Bütün MÜSİAD mensupları gibi biz de MÜSİAD Hatay olarak; demokrasiye, millet iradesine ve hukukun üstünlüğüne taraf olduk. Her zaman devletimizin yanında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz, FETÖ ile birlikte, uluslararası bağlantıları olduğunu bildiğimiz diğer terör örgütleriyle büyük bir mücadele sürdürüyor. Şunun bilinmesini isterim ki; bizi hiçbir şey umutsuzluğa itemez. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olduğu sürece her türlü zorlukla baş ederiz. Nereden gelirse gelsin, terör bizi asla yıldıramayacak. Dost-düşman herkes görüyor ki; her terör saldırısı sonrasında milletimiz bir kez daha ve daha sıkı kenetleniyor. Terörün amaçladığının aksine; birbirimize güvenimizi asla yitirmeyeceğiz, sağduyumuzu kaybetmeyeceğiz, birbirimize daha fazla sarılıp, daha çok üreteceğiz. Terör saldırılarında yitirdiğimiz şehitlerimizi unutmayacağız. Bu vesile ile ülkemiz için canını feda eden güvenlik görevlisi ve sivil, bütün şehitlerimize Allahtan rahmet, her zaman yanlarında olduğumuz, şehitlerimizin ailelerine de Allah’tan sabır diliyorum” dedi.
‘2023 HEDEFLERİNE HEP BİRLİKTE ULAŞACAĞIZ’
İşadamları olarak bu noktada kendilerine büyük sorumluluklar düştüğünü kaydeden MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, MÜSİAD Üyesi Hataylı iş adamları olarak dünyanın çeşitli yerlerinde ve kendi şehrimizde yapmayı planladığımız yatırımlara, en küçük taviz vermeden devam ediyoruz, istihdamı arttırarak, milli gelire katkı sağlayarak, Türkiye’nin 2023 hedeflerine hep birlikte ulaşmayı kendimize görev kabul ediyoruz. Direnmeye, üretmeye, ürettiğimizi ihraç etmeye devam edeceğiz. Ticari açıdan döviz kullanmak zorunda olduğumuz alanlar elbette var. Fakat, Türk Lirası, Türkiye Cumhuriyetimizin milli parasıdır ve bilinmelidir ki; bizim için daima dünyanın en kıymetli parasıdır! MÜSİAD Hatay olarak milli seferberliği, yerli üretim ve yerli para seferberliğini kendimize görev kabul ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın milli seferberlik çağrısına hep birlikte ‘biz de varız’ dedik ve bu konudaki kararlılığımızı buradan bir kez daha ilan ediyoruz. 
 
‘DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ’
Türkiye’nin önemli yönetim sistemi sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen Anayasa değişikliği teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçtiğini, halkımızın onayına sunulacak Anayasa Değişikliğinin şimdiden tüm ülkemize hayırlı olmasını dileyen Başkan Tosyalı, “Millet ne karar verirse versin yaşadığımız sürecin demokrasimize kalıcı katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Bizim açımızdan en önemli konu, devletimizin ve yöneticilerinin güçlü olması, yönetim sistemimizin çok iyi işlemesidir. Halkın seçtiği cumhurbaşkanını, yürütmede etkin hale getirecek ve hızlı şekilde icraatlar yapabilmesine olanak tanıyacak değişiklik önerisinin, halkımız nezdinde de itibar göreceğine inancım tamdır. Referandum sürecinin de tüm partiler tarafından demokrasimize yakışır şekilde sonlandırılacağına inanıyorum. Bu süreçte bizim de iş dünyası olarak ülkemizin geleceği için üzerimize ne düşüyorsa yapacağımızın bilinmesini isterim” şeklinde konuştu.
Başkan Tosyalı, 8. Olağan genel kurulun ülkemize ve bölgemize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek konuşmasını tamamladı.
‘BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK SARILACAĞIZ’
Daha sonra konuşma kürsüsüne MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak geldi. İskenderun’da bulunmaktan son derece büyük memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Olpak, Hatay’ın kadim bir şehir olduğunu, toplumların kardeşlik içinde yaşadığını belirtti. Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Bu günlerde birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe çok ihtiyacımız var. Evet terörden şikayetçiyiz ama, metanetimize de asla kaybetmeyeceğiz. Dış mihraklar şunu unutmasınlar ki, bu asil milleti ve ülkemizi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Terörün başlıca amacı milletimizin güven duygusunu kaybettirmektir. Onlar ne kadar saldırırlarsa, bizler o kadar birbirimize sarılacağız. Güzel ülkemizi yarınlara hep beraber taşıyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
 
 
‘SON SÖZÜ MİLLET SÖYLEYECEK’
Meclis aşaması tamamlanan Yeni Anayasa değişikliği ile ilgili de açıklamalarda bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, “Biz o günden itibaren söylüyorduk. Demiştik ki, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı sistemi ifade ediliyor ama biraz sistemi incelediğimizde sistemin bir kuvvetler karmaşası olduğunu görüyoruz. Hele bir de halk tarafından seçilecek cumhurbaşkanımız gelecek, o seçimin hemen akabinde 'Bu mevcut sistem, bozuk sistem düzeltilmeli, ayağımıza takılan konular ortadan kaldırılmalı' demiştik. Bugün de yapılmaya çalışılan budur. Meclis tarafı tamamlandı. Bundan sonra da son sözü millet söyleyecek. Hepimize düşen de referandum sürecinin salimen tamamlanmasına katkı sağlamak, sonra da milletin söylediğine hep birlikte razı olmaktır. Ben bu çerçeve içerisinde yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi'nin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Onun tamamlanmasından sonrada iş dünyası olarak daha fazla işimize odaklanmaya, büyümeye, üretmeye ihtiyacımız olduğunu ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.
‘BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ SÜRSÜN’
Gecede son olarak konuşan Hatay Valisi Erdal Ata ise, vatan müdafası için şehit olan asker ve polisimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı dileyerek konuşmasına başladı. Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini, tabiri caizse ateşten bir çemberin içerisinde yaşanıldığını belirten Ata, 'Yıllardan beri Suriye'de yaşanan olaylar, Irak'taki gelişmeler ve Türkiye üzerinde oynanan birtakım oyunlar dolayısıyla bizi zora ve sıkıntıya sokuyor" dedi.
Bunlara karşı mücadele etmenin tek yolunun "birlik ve beraberliğin bozulmaması" olduğunu ifade eden Vali Ata, "Kendi içerimizde birlik ve beraberliğimizi bozmaz, birlikte hareket eder, hoşgörülü davranırsak dışarıdan ne tür tehlike gelirse gelsin bizi asla yıkamaz, bölemez ve parçalayamazlar" diye konuştu.
 
‘SAYIN VALİMİZİN OKUL İSTEĞİ BİZİM İÇİN ONURDUR’
Eğitimin öneminden de bahseden Vali Ata, “Lider bir ülke olmak istiyorsak, eğitime çok önem vermeliyiz. Ben MÜSİAD ailesinden biri İskenderun’da olmak üzere iki adet okul istiyorum” diyerek okul talebinde bulundu.
Hatay Valisi Erdal Ata’nın okul isteğinin ardından kürsüye gelen MÜSİAD Hatay Şube Başkanı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tosyalı, Vali Ata’nın bu isteğinin kendileri için bir onur olduğunu ifade ederek, bu okul yapımını Tosyalı Ailesi olarak seve seve üstleniyoruz” diyerek geceye damgasını vurdu.
10. YILI DOLDURANLARA PLAKET
Konuşmaların ardından plaket ve rozet takdimine geçildi. MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Hatay Valisi Erdal Ata’ya günün anısına plaket takdim ederken, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise, genel başkan Nail Olpak’a plaket takdim etti.
Gecede ayrıca MÜSİAD Hatay Şubesi’nde 10. Yılını tamamlayanlara plaket verildi. MÜSİAD ailesine yeni katılan üyelere ise MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı tarafından rozetleri takıldı. MÜSİAD Hatay Şubesi’nin Gala yemeği toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
 
YENİ YÖNETİM KURULU
MÜSİAD Hatay Şube Yönetimi şu isimlerden oluştu;
Başkan M. Fatih Tosyalı, Yönetim Kurulu Üyeleri Suhat Korkmaz, Şerif Tosyalı, Ali Özyurt, Cem Yusuf Güler, Abdullah Bozatlı, Mehmet Ali Dokuzoğlu, Nuri Günal, Yusuf Arslan ve Mehmet Şükrü Baysal. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet