Skip Navigation Links

Bu Köprü 12 Mahallenin Ulaşım Sorununu Çözecektir

Asi Nehrinin iki yakasını birbirine bağlayan köprünün açılış töreni gerçekleştirildi.

Bu Köprü 12 Mahallenin Ulaşım Sorununu ÇözecektirWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş’ın ev sahipliğinde Defne ilçesine bağlı Balıklıdere Mahallesinde, Asi Nehrinin iki yakasını birbirine bağlayan köprünün açılış töreni gerçekleştirildi.
Altyapısı, üstyapısı, modern görüntüsü ve sosyal dokusuyla Hatay'ı marka kent haline getirmek amacıyla çıktığı yolda önemli mesafeler kat eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Hatay'ın geleceğine yön vermeye devam eden projelere bir yenisini daha ekledi.
Gerçekleştirilen açılış törenine Başkan Savaş'ın yanı sıra, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Antakya Ticaret Borsası Başkanı M.Ali Kuseyri, HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, HBB Etüd Proje Şube Müdürü Hasan Ziya Hamidioğulları, HBB Daire Başkanları, CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç, Balıklıdere Muhtarı Meziyat Sahillioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Meclis üyeleri, mahalle muhtarları, kanaat önderleri  ve mahalle sakinleri katıldı. 
 

"BU KÖPRÜ 12 MAHALLENİN ULAŞIM SORUNUNU ÇÖZECEKTİR"

Defne ilçesinde yapımı tamamlanarak halkın hizmetine sunulan köprü hakkında teknik bilgi veren HBB Etüd Proje Şube Müdürü Hasan Ziya Hamidioğulları,"Defne ilçemizde yapımını tamamladığımız köprü 60 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindedir.Köprüde toplamda 48 adet 22 metre uzunluunda fore kazık imalatı yapılmıştır. Bu köprü ile beraber Asi'nin bir yakasında 7 mahalle ile diğer yakasındaki 5 mahalle yani toplamda  12 mahallenin ulaşım sorununu çözecektir" dedi.
"HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HATAY'IN HER İLÇESİNDE DEV PROJELERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEKTİR"
Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin Hatay'ın 15 ilçesinde dev projelere imza attığının altını çizen CHP Defne İlçe Başkanı Mehmet Gönenç “Balıklıdere Mahallesi'ndeki bu köprünün temeli kısa bir süre önce atılmıştı. Köprünün bu kadar kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması bizi oldukça sevindirdi. Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay'ın her ilçesinde dev projelere imza atmaya devam edecektir. Bu önemli projeyi Defne ilçesine kazandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş'a ve bizleri yağmurlu bir günde yalnız bırakmadığınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 

"DEFNE İLÇEMİZDEKİ EKSİKLİKLER HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN VERMİŞ OLDUĞU DESTEK İLE GİDERİLİYOR"

Balıklıdere Mahallesinde hizmete sunulan köprü ile mahalleler arasındaki ilişkilerin daha da güçlü olacağına vurgu yapan Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman," Defne ilçesinin daha güzel bir kent olabilmesi için hizmete ihtiyacı var. Defne ilçemizdeki eksiklikler Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin vermiş olduğu destekler ile gideriliyor. Defne ilçesinin Asi Nehri ile ortadan bölünmesi insanlarda oluşması gereken kentlilik bilinci için bir engeldi. Ama bu köprüye benzer projeler ile mahallelerimiz bir araya gelerek ilişkilerini kolaylıkla geliştirebilecekler. Bu köprü ile kentlilik kültürünü bu bölgeye de aşılamış olacağız. Mahallelerimizin birleşmesi için en az 6 tane daha köprüye ihtiyacımız var. Ulaşım sorunlarını minimum seviyeye indirgemek amacıyla projelerimizi Hatay Büyükşehir Belediyesi ile paylaştık. Bu projeleri sırayla gerçekleştirerek ulaşım sorununu ciddi anlamda çözeceğiz. Bu projelerin en önemlisi Sümerler Mahallesinden Dursunlu Mahallesine gelen yolu direkt aşağıya doğru uzatılıp Asi Nehri'ni geçerek Turunçlu Mahallesi tarafına geçilmesi için hazırlanandır. Bugün burada açılışını gerçekleştireceğimiz köprü için başta  HBB Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş'a ve projede emeği geçen teknik ekiplere teşekkür ediyorum. Köprünün Defne ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

"BİZ SAMİMİYETİMİZ VE SADAKATİMİZLE BİRLİKTE İÇİNE DE SEVGİMİZİ KATARAK SİZLERE HİZMET EDİYORUZ"

Hatay'da önce huzur daha sonra hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Savaş, “Bizler Hatay'da yarışa başlamadan önce huzur daha sonra da hizmet sloganıyla yola çıktık. Huzurun olmadığı yerde hizmet yapmanın da bir anlamı yoktur. Bunu Suriye, Filistin ve Libya'da yaşanan kaos ortamından da hepimiz görebiliyoruz.6 yıldır coğrafyamızı karıştırmak isteyen zihniyete karşı Hatay halkı dik durdu ve dik durmaya da devam edecektir. Bu dik duruşundan ödün vermeyen büyüklerimize, siyasi partilerimize, kanaat önderlerimize, dernek başkanlarımıza, oda başkanlarımıza ve halkımıza canı gönülden teşekkür ederim. Biz samimiyetimiz ve sadakatimizle birlikte içine de sevgimizi katarak sizlere hizmet ediyoruz. Yıllardır ihmal edilen Maşuklu Mahallesi, Küçükdalyan Mahallesi ve Güzelburç Mahallelerinde halkımızın talepleri üzerine köprüler yaptık. Yine burada da 25 bin kişinin ulaşımını rahatlatarak toplamda 12 mahalleyi birbirine bağlayan köprümüzü de sizlerin hizmetine sunduk. Köprüleri yapmak belki de kolaydır fakat biz sizlerin gönüllerini yapmaya geldik. Hepimizin gönüllerinin bir olması ve gönlümüzü Ankara'ya çevirmemiz lazım. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet'in ve bayrağımızın gölgesinde bu ülkenin birlik, beraberliği ve bütünlüğünü inşa etmeliyiz" dedi.

 

"HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖZELLİKLE ANTAKYA, DEFNE VE ARSUZ İLÇELERİNE ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİ"

Hatay'ın her ilçesinde altyapı ve üstyapı çalışmalarının gerçekleştirildiğinin altını çizen CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, "Biz her gün bir yerden bir yere giderek açılış yapıyoruz. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ayrım yapmadan Hatay’daki 15 ilçeye çok önemli hizmetler gerçekleştirdi. Bizler sizlerin vermiş olduğu desteğe layık olmaya çalışıyoruz. Hatay'daki birlik ve beraberliğin bozulması amacıyla bazı olumsuz algılar yaratılmak isteniliyor. Fakat Hatay'ın huzurunu bozmak isteyenler asla emellerine ulaşmayacaklardır. Birlik ve beraberliğimizin önemli göstergelerinden bir daha olan bu köprü için Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş'a çok teşekkür ederim. Hatay halkına ve Defne ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların bitiminden sonra köprünün açılış törenine geçildi. Yağmurlu havaya rağmen kalabalık davetli topluluğu ile hayırlı olsun dilekleriyle kurdele kesildi. 
Bu Köprü 12 Mahallenin Ulaşım Sorununu Çözecektir videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet