Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Duayen Sanatçı Yusuf Beyhan Sevgiyle Anıldı

HBB Türk Halk Müziği Korosu eski şefi merhum Yusuf Beyhan anısına konser düzenlendi.

Duayen Sanatçı Yusuf Beyhan Sevgiyle AnıldıWeb
TV

Magazin   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından, HBB Türk Halk Müziği Korosu eski şefi merhum Yusuf Beyhan anısına konser düzenlendi. 
 
Hatay Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Vali Yardımcısı Mahmut Ersanlıoğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, HatsuGenel Müdürü Mehmet Çaparali, HBB Genel Sekreter Yardımcısı Sait Günal, HBB İtfaiye Dairesi Başkanı Fevzi Kilisli, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, MYK üyeleri, CHP Hatay İl Kadın Kolları Başkanı Filiz Haksöz, kamu, kurum ve kuruluş temsilcileri, müzik severler ve onur konuğu olarak merhum Yusuf Beyhan’ın eşi Ülker Beyhankatılım gösterdi.
 
HBB Türk Halk Müziği Korosu’nun düzenlediği konser de,merhum Yusuf Beyhan’nın sinevizyon gösterisi misafirlereizletildi. Anadolu'nun birçok yöresine ait birbirinden güzel Türk halk müziği eserleri seslendirilerek izleyicilere duygu dolu anlar yaşatan koro, yaklaşık iki saat süren müzik dinletisiile izleyenlerin büyük beğenisi topladı. 
Konser sonunda kısa bir konuşma yapan koro şefi Zeynep Sallabaş, üstadı olarak tanıttığı Yusuf Beyhan’ı sevgi ve şükranla andı. 
 
BAŞKAN SAVAŞ; HOCAMIZ GİDERKEN YÜREĞİNİ VE SEVGİSİNİ TÜM HATAY HALKINA BIRAKTI
 
Sanat ve sanatçının dostu olarak bilinen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı konuşmasında, merhum Yusuf Beyhan’ın öğrencisiydim diyerek sözlerine başladı. 
 
Başkan Savaş; “Yüzümüze daima tebessümle bakan değerli hocamız, hiçbir gün öğrencilerine kızmadı. Hocamızın binlerce öğrencisinden biri olmaktan büyük gurur duyuyorum. Merhum Yusuf Beyhan hocamız giderken herkese nasip olmayan yüreğini ve parayla bile paha biçilemeyen sevgisini tüm Hatay halkına bırakarak gitti. Değerli şefimizin anısına düzenlenen konser de ona gösterilen ilgiden dolayı oldukça mutluyum. Biliyorum ki bu kıymetli akşamda hocamızın manevi şahsiyeti bizimle beraberdi.” ifadelerinde bulundu.
 
Başkan Savaş konuşmalarının sonunda merhum koro şefi Yusuf Beyhan’ın eşi Ülker Beyhan’a çiçek takdim ederken, oğluna da onur plaketi sundu. 
 
ERSANLIOĞLU, YUSUF BEYHAN’I SEVGİYLE ANIYORUZ
 
Vali Yardımcısı Mahmut Ersanlıoğlu, yaptığı konuşmasındasevgiyi ve vefa duygusunu eşsiz müziklerle ifade eden koroya teşekkürlerini sundu. 
“Türkü bize dair, sevgimizi ve hasretimizi anlatır. Türkü söyleyenler, suratlarındaki maskeyi çıkaran insanlardır. Halk müziği korosunda muhabbet var, sevgi var. Bu atmosferde duygulanmamak elde değil. Merhum Yusuf Beyhan’ı sevgiyle anıyor ve geride bıraktığı öğrencilerini başarılarından dolayı tebrik ediyorum.” dedi. 
Ersanlıoğlu konuşmasının ardından koro adına HBB Türk Halk Müziği koro şefi Zeynep Sallabaş’a çiçek takdim etti. 
 
 
 
 
 
 
  
Duayen Sanatçı Yusuf Beyhan Sevgiyle Anıldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar