Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'a Teşvik Verilmeli

Arsuz Belediye Meclisi CHP Grup Toplantısının konuğu CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur oldu

Hatay'a Teşvik VerilmeliWeb
TV

Arsuz   A+a-

CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, CHP Arsuz İlçe Binası'nda düzenlenen Arsuz Belediye Meclisi CHP Grup Toplantısına katıldı. CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin'in ev sahipliği yaptığı toplantıya Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri il ve ilçe yöneticileri katıldı. 
 
Toplantıda Hatay'daki siyaset anlayışının değiştiğini ifade ederek, 'Ben değil biz' vurgusu yapan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, başarının bir ekip çalışmasını olduğunu belirterek, doğruyu görmek yerine hataları bulup insanları küçük düşürmek için dedikodu yapan insanların partide yeri olmadığına dikkat çekti.
 
"CHP kabuk değiştiriyor. Artık enerjimizi birbirimize değil, dışarıya harcayacağız" diyen Güzelmansur, ayrıca Hatay ekonomisi ile ilgili topladığı verileri Arsuz Belediye Meclis Üyeleriyle paylaştı.
 

"Hatay, demir çelik ihracatında zirvede"

Türkiye'de 23 ile teşvik verildiğini bu iller arasında Hatay'ın da yer alması gerektiğini ifade eden CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, " Hatay neden teşvik alan 24'ncü il olmasın? 2015 yılında Hatay'da en çok ihracatın gerçekleştiği 10 ürün arasında yüzde 40,2'lik ihracatla  birinci sırayı demir çelik sanayi alıyor. Bu ihracatı çıkarın, bakın bakalım Hatay'ın geliri ne kadar düşüyor?  Nakliye filosunda birinci sıradaydık, daha sonra ikinciliğe düştük, şimdi üçüncü sıradayız. Yerimizi Mersin'e kaptırdık.  Arsuz dahil olmak üzere önemli bir konu Hatay, Türkiye'de maydanoz, pazı, erik ve mandalina üretiminde birinci sırada, Trabzon hurması, marul ve havuç üretiminde ikinci sırada yer alıyor. Ancak üretici, nakliyeci, esnaf çok zor durumda. Hatay, TÜİK verilerine göre, Türkiye'nin en mutsuz illeri sıralamasında sondan üçüncü veya dördündü sırada yer alıyor. Bizler, il ve ilçe teşkilatlarımızla, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, partili üyelerimizle meydanlara ineceğiz, bunları halkımıza teker teker anlatacağız ve ülkemizin geleceği için çalışacağız. Bunu da biz birlikte başaracağız" dedi.

 
 
 

" Birbirimizden gizli saklımız yok"

Gerçekleşen ziyaretten dolayı CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur'a teşekkür eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, "Partililerimizle birlikte uyum ve işbirliği içinde hareket ediyoruz. Hepimiz şeffaf, hesap verebilir bir konumdayız. Birbirimizden gizli saklımız yok. Arsuz Belediyesi olarak öncelikli hedefimiz; Arsuz'a katkı sunmak, doğru temelde gelişmesini ve yapılanmasını sağlamak ve vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaktır. Ben bu şiarla hizmet etmeye devam edeceğimizi buradan ifade ediyor, sayın başkanımıza hoşgeldiniz diyorum. Ekonomik, sosyal ve idari anlamda gidişat tartışma götürmeyecek kadar kötü. Bunun çıkışının siyasi irade değişikliğinden geçtiğini hepimiz biliyoruz. Bu ülkedeki alternatif CHP'dir" şeklinde konuştu.
 
 
Hatay'a Teşvik Verilmeli videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar