Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Küçük Esnafa Nefes Aldıracak Proje…

Hüseyin Sönmez, küçük esnafa nefes aldıracak projesini açıkladı..

Küçük Esnafa Nefes Aldıracak Proje…

Ekonomi   A+a-

İskenderun Karma Esnaf Odası ve Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, küçük esnafa nefes aldıracak projesini açıkladı.. 

Küçük Esnafa Nefes Aldıracak Proje…

Faizsiz Kredi İmkanı Genele Yayılmalı !

İskenderun Karma Esnaf Odası ve Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, özellikle küçük esnaf için çok kötü geçen 2016  yılında yapılan faizsiz kredi ve teşvik uygulamalarının orta ölçekli ticaret erbabından çok, 2017 yılında küçük esnaflara yönelik düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
 
Başkan Sönmez, Kosgeb ve esnaf kredi kefalet kooperatifleri üzerinden dağıtılan faizsiz kredi imkanından çoğu esnaf ve işletmenin istenilen şartlar uymadığı için yararlanamadığına dikkat çekerek, bir işletmeye verilmesi öngörülen 50 bin TL’lik faizsiz kredi imkanının 10’ar bin TL olarak 5 ayrı küçük esnafa verilmesi halinde piyasanın nefes alması için daha uygun olacağı kanaatini ifade etti.
 
Piyasaların canlanması için kısa vadeli ve kısıtlı bir kesime yönelik değil, uzun vadeli ve genele hitap eden faizsiz kredi imkanlarının öne çıkarılmasının ciddi bir rahatlama imkanı sunacağına vurgu yapan İskenderun Karma Esnaf Odası ve Denizciler Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sönmez, “Vergi, SSK ve diğer kurumlara yönelik yapılandırma imkanı herkese rahat bir nefes aldırsa da, yapılandırma taksitlerinin düzenli ödenmesi, kullanılmış kredilerin geri dönüşünün düzene binmesi için piyasaların nefes alması, esnafın kendini güvende hissetmesi çok önemli.
 
Kredi taksitlerini düzenli ödeyen mükelleflerin ödemelerinin aksadığını görüyoruz. Artık kısa vadeli mutluluklar değil, uzun vadeli ve özellikle küçük esnafa hitap eden teşvikler olmalı. 
 
Çok kötü geçen bir 2016 yılının ardından 2017 yılında hızlı bir toparlanma sürecine girebilmemiz için olmazsa olmazlarımız arasında küçük esnaflara nefes alma imkanı sağlanması çok önemli. 
KOSGEB’in sunduğu faizsiz krediler ile esnaf kredi kefalet kooperatifleri üzerinden ödenen yine 30 bin TL’lik faizsiz kredilerin verilme şartları bir çok işletme ve esnafa uymadığından, bu imkanların küçük esnaflara yönelik bir proje şekline getirilmesi hayati önem taşıyor” diyerek esnafların sıkıntılarını ve bu sıkıntılardan kurtulma formülünü ortaya koydu. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar