Skip Navigation Links

Lütfü Savaş; HRT Akdeniz Ekranlarına Konuk Oldu

Başkan Savaş, Hrt Akdeniz Ekranlarında Başbaşa Programına Konuk Oldu.

Lütfü Savaş; HRT Akdeniz Ekranlarına Konuk Oldu

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı (HBB) Doç. Dr. Lütfü Savaş, 28 Aralık Çarşamba akşamı saat 20.15’de HRT Akdeniz TV ekranlarında Talat Ersoy'un hazırlayıp sunduğu ''Talat Ersoy'la Başbaşa'' adlı programının canlı yayın konuğu oldu.
 
Hatay gündemine dair önemli konuların ele alındığı programda Başkan Savaş Ersoy’un sorularını yanıtladı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan hizmetler, projeler ve gelecek planlarının konu edildiği programda, Hatay’ın her köşesinde yapılan ve yapımı süren faaliyetler aktarılarak, öte yandan ilin son zamanlarda büyük bir önem kazandığı sportif faaliyetlere de değinildi.
 
BAŞKAN SAVAŞ; “HATAY BİR SPOR İLİDİR”
 
Kırıkkalegücü Spor Kulübü 11. Geleneksel "Mehmet Can Öztürk" Ulusal Yılın Spor İnsanları ödül töreninde “Yılın Büyükşehir Belediye Başkanı Ödülünü” alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş konuyla alakalı yaptığı açıklamada; “Böyle güzel bir organizasyonda ödüle layık görülmekten gurur duyuyorum. Günümüz Türkiye şartlarında spor siyasetin çok altında yer alıyor. İnsanlar ise sporu sahiplenen yönetici istiyorlar. Bizlerde bunun bilincinde olarak ilimizde sportif faaliyetlere büyük katkı sağlıyoruz. Biliyoruz ki sağlam zihin ve vücudun var olması için bu tarz aktivitelerin önemi büyük. Hatay’ın spor ili olarak bilinmesi ve başarı sağlaması adına var gücümüzle çalışıyoruz. Büyükşehir bünyesinde kurulan Kadın Basketbol takımımız Süper Lig ve Play Off’ta ikinci oldu. Cumhurbaşkanlığı kupasında da mücadele ederek rakibini alt eden meleklerimiz Cumhurbaşkanlığı Kupasını almaya hak kazandı. Engelli Basketbol Takımımız dörtte dört yaparak başarılı bir şekilde mücadelesine devam ediyor. İşitme engelli futbol takımımız birinci lig’de yer alıyor. Bunun yanı sıra Satranç Takımımız namağlup bir şekilde Türkiye Şampiyonasında yer aldı. Şuanda Hatay genelinde 29 binin üzerinde lisanslı satranççımız bulunuyor. Amatör kulüplerimizin daha iyi seviyelere gelmesi adına Büyükşehir Belediyesinin tüm imkânlarını kullanarak elimizden geldiğince maddi desteklerde bulunuyoruz. Bu kapsamda kulüplerimize 1 milyon 50 bin civarında para yardımı ve spor kompleksi desteği olduk. ” açıklamasında bulundu.
 
“HATAY’IN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK ATILIMLARDA BULUNUYORUZ”
 
Alt yapı ve yol çalışmaları konusunda büyük bir başarı kat ettiğine değinen Başkan Savaş, il genelinde trafiği rahatlatmak adına çalışmaların sürdüğünü belirterek, sağlıklı trafik akışının sürdürülmesi adına yapılan battı çıktı çalışmaları konusunda bilgi verdi.
 
Başkan Savaş; “İl geneli sürdürdüğümüz yol onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında 2016 yılı içerisinde toplamda 1.250 metrekare beton asfalt yapımını tamamladık. Altyapı ve yol çalışmalarımızı ilgili kurumlarla birlikte yürüterek, koordineli bir şekilde hareket ediyoruz. Çalışma yapacağımız semtte, başka işlemlerin gerçekleşmesi gerekiyor ise tespit ediyor ve sorumlularıyla beraber programlı çalışıyoruz. Böylelikle bir mahalle defalarca kazılmaktan kurtuluyor ve vatandaşlara en az 10 yıllık kullanılabilir bir yol yapımını sağlıyoruz. Bunların yanı sıra trafiği rahatlatmaya yönelik gerçekleştirdiğimiz battı- çıktı projelerimizi özveriyle sürdürüyoruz. Kavaslı’da yapımını tamamladığımız battı-çıktı projesi ile sürücülerimizin 8 aylık yakıt tasarrufu sağlayacağımızın müjdesini vermek isterim. Yapımı devam eden Uğur Mumcu alanındaki battı- çıktı projesi çalışmalarımızda, ilimizin tarihi kalıntıları sebebiyle aksaklık yaşandı. Normal şartlar altında Uğur Mumcu alanındaki projemizi, Kavaslı'dan önce tamamlayacaktık. Ancak keşfedilen kalıntılar ve yapılan kurtarma kazısı sonucunda çalışmalarımız söz verdiğimiz tariften öteye sarktı. Keşfedilen kalıntıların taşınması kararı çıkarmasıyla birlikte çalışmalarımız hız kazanacak ve Uğur Mumcu'daki battı- çıktıyı 2 ayda tamamlamaya hazır olacağız.” İfadelerinde bulundu.
 
 “SON SİSTEM TEKNOLOJİ İLE ASİ NEHRİ TEMİZLENECEK”
 
Hatay’ın büyük bir sorunu haline gelen Asi Nehri ile ilgili güzel bir proje hazırladıklarını belirten Başkan Savaş, “Antakya’nın büyük bir sorunu olan Asi Nehri’nin iyileştirilmesi adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üç etapta 56 dönümlük arsa alarak güzel bir proje hazırladık. Dünyanın son teknolojisi olan arıtma tesisi projesini Asi Nehri’nde uygulamak için ihalesini gerçekleştireceğiz. Bunların yanı sıra bölgedeki beldelerin ve köylerimizin Asi Nehri’ne akan tüm yollarını iptal ederek kanalizasyondan kurtaracağız.” ifadelerinde bulundu.
 
ÇOK AMAÇLI SALON VE SOSYAL MARKETLERİMİZİ, HEMŞERİLERİMİZİN HİZMETİNE SUNUYORUZ
 
Vatandaşların sosyal ve kültürel faaliyetleri adına hizmet eden ‘Çok Amaçlı Salon’ ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünde tebessüm oluşturmak amacıyla kurulan ‘Sosyal Marketler’ hakkında bilgi veren Başkan Savaş; “Sosyal Market hizmetinde ilk adımı İskenderun’da attık. Zamanla büyüyerek her ilçede faaliyet göstermeye başladık. Şuan 15 ilçemizde en az bir tane Sosyal Marketimiz, hayırsever iş adamları ve vatandaşlardan gelen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Giyim, ayakkabı, kırtasiye ürünleriyle hizmete başlayan birimimiz son zamanlarda da ekmek yardımlarında da bulunmaya başladı. İl genelinde yapımı tamamlanan çok amaçlı salonlarımızın sayısı ise toplamda 11’e ulaştı. Bu alanların daha fazla yapılmasını sağlayarak vatandaşların sosyal, kültürel ve toplumsal ihtiyaçlarını karşılayacak mekânlar kazanmasını amaçlıyoruz.” dedi.
 
HBB BAŞKANI; “HATAY’IMIZIN TEŞVİK PROGRAMLARINA İHTİYACI VAR”
 
Hatay'ın eksikliklerinin giderilmesi ve hak ettiği yerlere ulaşması için hükümet tarafından desteğe ihtiyaç duyduğuna değinen Başkan Savaş; “Hizmet konusunda bütçemiz yettikçe çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz ancak medeniyetlere ev sahipliği yapan kentimizin eksikliklerinin giderilmesi adına ekonomik destek ve teşvik programlarına ihtiyacımız var. Bilinmelidir ki Hatay sıkıntıya düştüğünde, Türkiye Ekonomisi sıkıntıya düşer. Çünkü ekonomi bir ilde yürümüyorsa ülkede de yürümez. Özellikle iktidar kanadı, milletvekillerinin aktif olması gereken bir konu ancak bu arkadaşlarımız bu konu için gerekli duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz. Bu konu için ben 1 yıldır her platformda konuşuyorum anlatıyorum ama maalesef bu konuda gerekli desteği şu ana kadar sağlayamadık. Şu unutulmamalı bu arkadaşlarımız bu memleketin milletvekilleri burada yaşayanlarda bu ülkenin vatandaşları bunun için birlik olup Hatay’ımızın geleceği için beraberce hareket etmeliyiz.” açıklamasında bulundu.
Programın sonunda 2017 yılıyla ilgili iyi dileklerini belirten Başkan Savaş, yeni yılın coğrafyamıza huzur ve barış getirmesini, ekonomik kaygılardan uzak bir gelecek temenni ettiğini vurguladı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet