Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hiç mi Vicdanınız Sızlamadı?

Yakılan kömürlere ait atıkların çöp konteynerlerine söndürülmeden ateşli bir şekilde atılması yangına neden oluyor

Hiç mi Vicdanınız Sızlamadı?

Kırıkhan   A+a-

Kış aylarının gelmesi ile birlikte İlçe genelinde yakılan kömürlere ait atıkların çöp konteynerlerine söndürülmeden ateşli bir şekilde atılması yangına neden olarak plastik çöp konteynerlerinin yanarak kullanılamaz bir hale gelmesine sebep oluyor.
Bunun en son bu örneği Mimar Sinan Mahallesinde yaşandı.  İsmail Turan Bulvarı üzerindeki  4 yol kavşağı üzerindeki çöp konteynerine bilinçsizce ve sorumsuzca atılan ateşli kül torbası bu konteynerin yanarak kullanılamaz duruma gelmesine neden oldu.
Soba ve kaloriferlerden çıkan küllerin, çöp konteynerlerine sönmemiş bir şekilde ateşli bir durumda atılması, ilçe halkını da tedirgin ederken, bu görüntüler üzerine duygularını dile getiren birçok vatandaşımız, “yanan konteynerler bizim birer milli servetimizdir. Devletin, milletin parası boşa gidiyor. Çöp konteynerlerine  ateşli kül  dökenleri tespit edip anında cezai müeyyide  uygulanmalı. Bu konteynere söndürmeden attığınız küller yüzünden yanan bu konteynerimiz için hiç mi vicdanınız sızlamadı“ diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.
“PLASTİK ÇÖP KONTEYNERLERİNE ATEŞLİ KÜL ATMAYALIM”
Kırıkhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünce yapılan açıklamada ise;
“Halkımız sobada yaktıkları yakıtların ateşli küllerini söndürerek veya mümkün olduğunca bir gün sonra çöp konteynerlerinin içine değil yanlarına bıraksınlar.  Sönmeyen küller yangına neden olarak modern görünümlü çöp konteynerlerini kullanılmaz hale getirmektedir. Bunlar hepimizin ortak kullanım malzemeleri birer milli servetimizdir. Bizlerin verdiği vergilerle Kırıkhan Belediyesince çevreye daha güzel görünüm kazandırması ve hijyenik olması nedeniyle  plastik çöp konteynerleri yerleştirirken, bilinçsiz veya hatalı kullanımlar yüzünden ortak kamu mallarımız zarar görmektedir. Halkımızın ortak kullandığımız kamu mallarına karşı biraz daha duyarlı davranmaları konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” dediler. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar