Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Milli Takımın Altyapısı İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü!

Türkiye Su Topu Federasyonu 2015-2016 sezonu tamamladı.

Milli Takımın Altyapısı İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü!Web
TV

Spor   A+a-

İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Hatay’ı su topu liglerinde 7 kategoride temsil etti. Bunun yanı sıra Türkiye Sutopu Bayan Milli Takımlarına 2 sporcu daha kazandırdı. İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü sporcularından Ecehan Gökçe Temel ile Ayşe Özgün Kılıç Türkiye U-19 Bayanlar Sutopu Milli Takımı kadrosunda ülkemizi temsil etti. Milli takıma seçilen iki sporcuyu Deniz Ticaret Odası yönetimi altınla ödüllendirdi. 
 
Deniz Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Başkanı Kadir Doğan öğrencileri kutladı. Doğan yaptığı açıklamada; “Büyük Bayanlar Sutopu 2. Lig kategorisinde takımımız Türkiye Şampiyonu olarak 1. Lige yükselmiştir. Ayrıca, U-17 Bayanlar Kategorisinde takımımız, federasyon kupası finallerinde Türkiye’de ilk sekiz takım arasına girmeyi başararak önümüzdeki sezon 1.ligde mücadele etmeye hak kazanmıştır. 
 
Takımlarımızın bu başarısı ile kulübümüz Türkiye Sutopu Bayan Milli Takımlarına 2 sporcu daha kazandırmıştır. 2000 doğumlu Ecehan Gökçe Temel, 08-10 Temmuz 2016 tarihlerinde Sırbistan’da yapılan Balkan Oyunları’nda “Türkiye U-16 Bayanlar Sutopu Milli Takımı” kadrosuna seçilerek ülkemizi temsil etmiştir. 1998 doğumlu bir diğer sporcumuz Ayşe Özgün Kılıç ise, 10-18 Eylül 2016 tarihinde Hollanda’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda “Türkiye U-19 Bayanlar Sutopu Milli Takımı” kadrosunda ülkemizi temsil etmiştir. Böylelikle geçtiğimiz sezonlar ile birlikte kulübümüzün milli takımlara gönderdiği sporcu sayısı 5’e ulaşmıştır.
 
İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü olarak önümüzdeki sezon, Büyük Bayanlar ve U-17 Bayanlar Kategorisinde 1.lig’de, Erkeklerde 6 kategoride 2.lig’de olmak üzere, ilimizi toplam 8 takımımızla Türkiye Ulusal Sutopu Ligleri’nde temsil edeceğiz. Çalışmalarımızın neticesinde başarılı sonuçlar almak ve milli takımlarımıza kulübümüzden sporcu göndermek bizleri çok mutlu ediyor. Milli Takıma seçilen sporcularımızı ve ailelerini kutluyoruz.” dedi.
 
Sutopu Bayanlar 1.Ligi’nde önümüzdeki sezon Galatasaray, Esti, Adalar gibi takımlarla mücadele edecek olmaları dolayısıyla heyecanlı olduklarını söyleyen İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü Antrenörü Murat Kaptanoğlu, “İşimizin çok daha zor olduğunu bilerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu başarı emek harcayan tüm sutopu ve yüzme antrenör ekibimizindir. Amacımız bölgemizi en iyi şekilde temsil ederek başarı grafiğimizi daha üst seviyelere taşımaktır. Bu aşamada bizlere desteklerini esirgemeyen Deniz Ticaret Odası İskenderun Yönetim Kuruluna, HBB Başkanı Sayın Lütfü Savaş’a, kulüp başkanımız Sayın Kadir Doğan’a, Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Sayın Cemil Şenöz’e ve İlçe Müdürümüz Sayın Ali Arıkoğlu İle havuz personeline Teşekkür Ederiz.” ifadelerini kullandı.
Milli Takıma seçilen İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü sporcularından Ecehan Gökçe Temel ile Ayşe Özgün Kılıç Milli Takıma seçilmelerinden dolayı mutlu olduklarını ifade ederek; “Başkanımız Kadir Doğan ve tüm antrenörlerimize teşekkür ediyoruz” dediler.
 
Haber: Mustafa Mert 
Milli Takımın Altyapısı İskenderun Yüzme İhtisas Kulübü! videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar