Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Gürbüz; Herkes Elini Taşın Altına Koymalı...

Hatay'ın sanat, müzik ve spor camiasına kazandırdığı isimlerden biri olan Onur Gürbüz, İskenderun’un kültürel gelişimi hakkında

Gürbüz; Herkes Elini Taşın Altına Koymalı...Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

Hatay’ın sanat, müzik ve spor camiasına kazandırdığı isimlerden biri olan Onur Gürbüz, İskenderun’un kültürel gelişimi hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Uzun süredir İstanbul’da müzik ve sinema camiası içersinde eğitim alarak aktif bir sanat hayatı sürdüren ve bununla beraberinde menajerlik ve organizatörlükte yapan Onur Gürbüz, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti binasında basın mensuplarına İskenderun ve Arsuz’un kültürel gelişimi hakkında açıklamalarda bulundu.
 
Gürbüz, güzel bir coğrafyaya sahip olmasına rağmen İskenderun ve Arsuz’da yeterince kültürel etkinliklerin gerçekleşmediğini ve bu yönde yeterince çalışmaların sürdürülmediğini belirtirken bölgenin sanat dünyasına uygun bir statüye sahip olması adına yöneticiler, iş adamları, STK’lar ve basın mensuplarının elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti.
 
Gürbüz sözlerine şu şekilde devam etti; Öncelikle İstanbul’da yaşanan elim olayla ilgili şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dilemek istiyorum.
 
Doğduğum bu topraklardaki kısıtlı kültürel etkinlikleri arttırmaya yönelik uzun süredir aktif olduğum İstanbul’daki sanat dünyasına ara vererek burada belli başlı çalışmalar başlattım. Bu çalışmalar neticesinde gördüğüm tabloda; İskenderun kültürel etkinlikler açısından İstanbul’a karşı veya diğer iller ve ilçelere karşı maalesef geride. Şöyle; Bu Cumartesi konserim var. Can Gox gibi Blues, Jazz tarzı söyleyen bir sanatçıyı getiriyoruz. Fakat bu sanatçıyı getirirken birçok konuda zorluk çektik. Çünkü İskenderun çok güzel bir ilçe olmasına ve öğrenci açısından da çok gelişmiş ve kendini geliştirmiş bir üniversitesi olmasına rağmen bu ilçede yaşayan insanların gün sonun stres atabilecekleri bir mekânın olmayışı birçok zorluk çıkarıyor. Bu yüzden ben de konseri Arsuz’da yapmak zorunda kaldım.
 
İskenderun’un kültürel etkinlikleri için yatırımcılar, STK’lar ve bölgede ki kanaat önderleri elini taşın altına koymuyor. Sadece biz değil öğrencilerle bu konu hakkında görüşüyorum ve onlarında hemfikir olduğunu belirtmek istiyorum. İskenderun’da işletmecilerin zihniyeti sadece şu; Ben Kafe açayım, nargilem olsun bana yeter ben böyle kazanırım!. Ama maalesef bu zihniyeti, bu algıyı kırmamız lazım. Park Forbes kuruldu. Biz ve markalar için çok büyük avantaj olacağının haberi geldi. Söz konusu eğlence sektöründe marklaşmış işletmelerin ilk etapta girişimlerinin bulunduğu fakat sonrasında iptal ettiklerinin haberini üzülerek öğrendim. Sadece bizim için değil gençler ve öğrenciler için değil ilçenin gelişimi açısından da bunlar gerçekten önemli ve avantajlı gelişmeler. Can gibi birçok sanatçı İskenderun’a gelmeden önce mekân fotoğraflarını istiyor. Konser vereceği yer hakkında bilgi almak istiyor, kaldığı otelle ilgili bilgi almak istiyor. Bu maalesef İskenderun’da bu tür etkinliklere uygun bir mekân yok. Bu ilçeye önemli kültürsel etkinlikler sağlayacak organizatörlerin yaşadığı sıkıntı kadar İskenderun içinde bir dez avantaj. Nihayetinde bu durumda İskenderun’un sanat dünyasına ev sahipliği yapabilecek bir ilçe olma statüsünden çıkıyor.
 
Ben İstanbul’da yaşıyor ve uzun süredir orada organizatörlük beraberinde oyunculuk ve tiyatroyla da uğraşıyorum. 1, 2 yıl gibi kısa bir süreliğine İskenderun’a yani memleketime geri dönüş yaptım. İskenderun’da bu sektörün gelişmesi için elimden ne geliyorsa yapacağım. İstanbul’daki bağlantılarım olsun Türkiye’nin diğer bölgelerindeki bağlantılarım olsun sonuna kadar kullanacağım. Bu sadece konser anlamında değil tiyatro anlamında da etkinliklere olanak sağlayacağım.
 
Benimde rol aldığım ve yakın zamanda vizyona girecek sinema filminin yıldızları için tanıtım imza günü yapmayı düşünüyorum. Bahsi geçen etkinliklerin sağlanması sadece benim düşüncem ile kalmayıp burada bölgede saygın iş adamları, sanatseverler, siyasi yöneticiler, STK’lar ve siz basın mensuplarını da büyük bir rol düşüyor.
 
Bu hafta yapacağımız olan ilk etkinlikte müzik ve sinema camiasının tanınan ismi olan Can Gox geliyor. Öğrenciler dışından bölgedeki birçok insan tanımadığı Can Gox Jazz ve Blues tarzında sevilen seslerden biri. Can Gox 17 Aralık Cumartesi Akşamı Arsuz Mira Cafe&Bar sahnesinde en sevilen parçalarını seslendirecek. Yazın Arsuz’da yapılan etkinlilerin kış mevsimine geçişle yerini İskenderun’a bırakmasından ötürü etkinliği kışında Arsuz’daki müzikseverlerle buluşturmayı kararlaştırdık. Fakat yinede Can Gox hayranlarını ve müzikseverleri bu performanstan mahrum bırakmamak adına birkaç çalışma yaptık. Bu çalışma neticesinde öğrencilere rahat ulaşım açısından birkaç araç ayarlandı. Adını yazdıran her öğrenciyi araçlarımızla ulaşımlarını sağlayacağız ve bu şekilde ulaşım imkânı olmayan öğrencileri de sanatla buluşturacağız. 
 
Gürbüz; Herkes Elini Taşın Altına Koymalı... videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar