Skip Navigation Links

Enerjisa, Arsuz'da Muhtarları Dinledi

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha,ilçenin enerji sorununa köklü çözüm bulmak için bu kez ENERJİSA kurmayları ile muhtarları buluşturdu

Enerjisa, Arsuz'da Muhtarları DinlediWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, ilçedeki elektrik sorunlarını görüşmek ve çözüm önerilerini dinlemek amacıyla ENERJİSA kurmayları ile muhtarları bir araya getirdi. 
Aydınlatma, trafo yenilemesi, enerji hatlarındaki bakım ve onarım çalışmaları, Arsuz'a bir işletme şefliği kurulması, şebekenin yeraltına alınması gibi bir çok konunun görüşüldüğü toplantıda muhtarların tek tek görüşlerini alan  Enerjisa Yatırım ve Planlama Mühendisi Ferit Kantarcı ile yatırım ve planlama teknikeri Yakup Kadri Bilecik, muhtarlara ayrıca2017 yılı içerisinde hayata geçirmeyi planladıkları enerji yatırımlarını anlattı.
 
"En büyük sorun; yıllardan gelen yatırım ihmali"
Yapılan yatırımlarla enerji sıkıntısının her geçen yıl daha da azaldığını ve Enerjisa'nın 2017 yılı yatırım hamlesiyle sorunların yüzde 80 oranında daha da azalacağını ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "İlçemizde yaşanan enerji sıkıntısını kurmaylarımıza defalarca ilettik, meslekten gelen tecrübelerimizle sıkıntının özüne de indik, muhtarlarımızdan aldığımız bilgileri de arkadaşlara ilettik ve görüş alışverişinde bulunduk. Ancak, yinede siz muhtarlarımızla bir istişare toplantısı gerçekleştirmek ve eklemek isteğiniz talepleriniz varsa onları da dile getirmek amacıyla bir araya gelmek istedik. Bölgemizdeki enerji sıkıntımızın temelinde yıllardan gelen yatırım ihmali, trafo sayısının azlığı, şebekenin eski olması gibi sorunlar var. Trafolarımız ağaç direk tipi.  Aşırı sıcaklarda aşırı akım kullanılması nedeniyle kablolarda gevşeme söz konusu. Bu nedenle, trafo ilavesi  yapılması ve ihtiyaç duyulan yerlerdeki trafoların gücünün yükseltilmesi, şebekenin revize edilerek yenilenmesi gerekiyor. Ağaçlı bir bölge olduğumuz için, ağaçların kablolara zarar vermemesi için bir traşlama ekibi kurulması gerekiyor. Bunların dışında sizlerin de eklemek istediğiniz bilgiler varsa dile getirmeniz, Enerjisa yetkililerinin de yapacağı çalışmaları sizlere aktarmak üzere bir aradayız" dedi.
 
"Köklü çözüm için çalışıyoruz"
Enerjisa Yatırım ve Planlama Teknikeri Yakup Kadri Bilecik de,  enerji sorununa günü kurtarma anlamında değil, kalıcı çözümler bulmak amacıyla yatırım yaptıklarını belirterek, "Bir mahallenin enerji sorununu çözüp, diğerini bırakmak gibi bir lüksümüz yok. Bu nedenle mahalleleri  bir bütün olarak ele alıp, sorunlarını tek tek çözmeye çalışıyoruz. Kesinlikle günü kurtarma derdinde değiliz. Köklü çözümler için çalışıyoruz. Direk tipi binadan çok, bina tipi trafolar kuruyoruz.  Yeni trafoların da imara ve plana uygun şekilde yerleştiriliyor.  Bunun için sürekli belediye ile görüşüyoruz. Hazır olan yerlere trafo dikebiliyoruz, planı hazır olmayan yerlerde yeniden proje çizdirip yatırım için onay alıyoruz. Sağ olsun belediye başkanımız da bu konuda bize her türlü desteği veriyor. Ne zaman bir şey istediysek yok demiyor, yeter ki trafo için 'Biz burayı istiyoruz' diyelim..." şeklinde konuştu.
 
 
 
 
Enerjisa, Arsuz'da Muhtarları Dinledi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet