Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“Damak Tadının Adı Hurma”

Hurma üretiminde, hatırı sayılır üretim yapan Belen’de yetişen hurmalar her geçen gün popülaritesi artıyor.

“Damak Tadının Adı Hurma”

Belen   A+a-

Türkiye’de hurma üretiminin yaklaşık yüzde yirmisini karşılayan Hatay’da Belenli köylüler, topladıkları hurmaları özenle seçerek bir bir kasalara yerleştiriyorlar ve tüketicinin damak tadına sunuyorlar.
Hatay’ın Büyükşehir olmasıyla, mahalleye dönüşen Belen 'nin ; Benlideresi, Çerçikaya ve Kömürçukuru Köylerinde köylüler tarafından yetiştirilen hurma, halk arasında Cennet hurması olarak da biliniyor.
Bahçede 1 liraya tüccara satılan hurma, Sebze ve Meyve Halinde 2,5 liraya alıcı bulabiliyor. Geçen yıl köylünün tüccara hurma satış fiyatı 80 kuruş olduğunu, hurma sezonunun iki haftaya sona ereceğini belirten köylüler, sonbahar meyvesi hurmanın köylünün yüzünü güldürdüğünü söylediler.
Hurmanın içi, çikolata renginde kekre olmayan, şekerli ve olgunlaşmadan da yenilebilen hurma sonbahar meyvesi olduğunu söyleyen kadınlar, hurmanın beş yılda meyve vermeye de başladığını, Hatay’da yetişen hurmanın içi kahverengi, bir diğer çeşidinin de içinin sarı renkte ve kekremsi bir türünün de Belen’de yetiştiğini ve sarartılarak tüketildiğini söylediler. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar