Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB Satranç Takımı, Serdar Güven'i Ziyaret Etti

Hatay Büyükşehir Belediyesi Satranç Takımı, Başkan Vekili Serdar Güven’i makamında ziyaret etti.

HBB Satranç Takımı, Serdar Güven'i Ziyaret Etti

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Satranç Takımı, Başkan Vekili Serdar Güven’i makamında ziyaret etti. Ziyareti gerçekleştiren HBB Satranç Takım sporcuları ve Türkiye Satranç Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi aynı zamanda Hatay Satranç Temsilcisi Sultan Daban, Başkan Vekili Serdar Güven’e önümüzdeki günlerde Avrupa Kulüpler şampiyonasına katılacaklarını müjdeledi.

HBB SATRANÇ TAKIMI, İZMİR MÜSABAKALARINDAN BAŞARIYLA DÖNDÜ

Ziyarette, takımın geçirmiş olduğu başarıları anlatan Sultan Daban, önümüzdeki günlerde Hatay Büyükşehir Belediyesi bayrağını Avrupa’da dalgalandıracaklarını belirtti. 
Sultan Daban konuşmasının devamında ; “2015-2016 Türkiye Satranç Federasyonu İş Bankası Süper Liginde HBB Satranç takımı olarak iddialı bir şekilde yer aldık ve bunun sonucunda şampiyon olarak ilimize döndük. Bu başarılı sonuçla belediyemizi ve ilimizi çok iyi tanıttığımıza inanıyorum. Hatay’ın satranç takımı tarihinde bir ilke imza atarak ilimiz için büyük bir kazanım sağladık. Hatay Büyükşehir Belediyesi Bayrağını İzmir’de dalgalandırma mutlululuğunu tattık. Şu anki Hatay Satranç Takımının başarısı, İstanbul’a nazaran yüz kat ileri düzeydedir.

2016 AVRUPA KULÜPLER ŞAMPİYONASINDA, HBB SATRANÇ TAKIMIDA YER ALACAK

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Satranç Takımının başarı dolu öyküsünü anlatan Sultan Daban, "Süper Ligde birincilik zaferini kutlayan  takımımız aynı zamanda 2016 Avrupa Kulüpler şampiyonasına katılmaya da hak kazandı.  Türkiye Satranç Federasyonuna sporcu olarak katılacağımız Avrupa Kulüpler Şampiyonası Sırbistan’ın Belgrad şehrinde gerçekleşecektir. Takımımızın bugünkü başarılarının Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın destekleri ve kulüp başkanımız Serdar Güven'in desteği sayesinde olduğunu belirtmek isterim. Dünyanın en iyilerinin yer alacağı şampiyona da Hatay'lı sporcuların yarışması bizleri onurlandırıyor. Sporcularımızın dünyada saygınlığı olan sporcularla karşılaşacağı ve  ciddi bir tecrübe edineceği şampiyona milli takımımıza prestij sağlayacaktır. Bu şampiyona Avrupa'da yarışacak olan sporcularımız için okul ve gelecek yaşamlarında ciddi bir referans ve destek olacaktır. Başkanlarımızın desteği ile Hatay satranç ailesi ciddi kazanımlara sahip oldu ve ilimizde sportif anlamda güzel bir ivme kazandı. Bu kazanımlar gelecekteki sporculara da örnek teşkil ederek daha güzel başarıların ev sahipliğine öncülük edecektir." açıklamasında bulundu.

BAŞKAN VEKİLİ SERDAR GÜVEN, "SPORA VE SPORCULARA DESTEĞİMİZ SONSUZDUR"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Serdar Güven, ilimizde gerçekleştirilen her türlü spora ve sporculara desteğimiz sonsuzdur diyerek sözlerine devam etti:  "Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizde gerçekleştirilen tüm sportif çalışmaları yakından takip ettiğimiz gibi destekliyoruz. Satranç Takımımızın da Türkiye’yi Avrupa’da temsil etmesi ve ilimizin bayrağını dalgalandırması bizlere gurur veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Lütfü Savaş ve şahsım adına güzel bir başarı kazanmış olan gençlerimize teşekkür ediyor önümüzdeki günlerde Avrupa'ya gerçekleştireceğiniz yolculuğun iyi geçmesini diliyor ve Hatay'a güzel haberlerle dönmenizi bekliyoruz."ifadelerinde bulundu.

AVRUPA ŞAMPİYONASINA KATILACAK OLAN HATAY'LI SPORCULAR 

Avrupa'da oynanacak satranç müsabakalarında Hatay'ı temsil edecek isimler ise şöyle; Antrenör Cemil Yener, İdareci Sultan Daban ve Mehmet Yıldız, sporcular Önder Perçin, Barış Perçin, Lara Miçoğulları, Betül Büyükaşık, Sinem Çağla Gündoğdu, Ozan Yıldız, Cem Yıldız, Naşit Uygun olarak belirlendi. 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş