Skip Navigation Links

Belen Standından Renkli Kareler

“Belen, lezzet ve değerleriyle Türkiye’nin kalbinde” Ziyaretçiler, Belen standından memnun ayrılıyor

Belen Standından Renkli Kareler

Belen   A+a-

Bu yıl beşincisi düzenlenen Hatay Günleri, Ankara’da Atatürk Kültür Merkezinde ziyaretçilerin akınına uğruyor. Medeniyetlerin, dillerin ve dinlerin buluştuğu Hatay tüm ilçeleriyle yöresel yiyecekleri, kültürel zenginliği ve farklılığı ile Türkiye’nin başkenti Ankara’da gündem oluşturmayı sürdürürken Ankara Hatay Günlerinde Belen Belediyesinin standı yoğun bir ilgi görüyor.
 
Hatay ile ilgili tanıtım projelerinde Belen ilçesinin de her fırsatta yer almasına öncülük eden Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, Ankara’da Atatürk Kültür Merkezinde bu yıl beşincisi düzenlenen Hatay Günleri ile ilgili değerlendirme yatı.  Başkan Adnan Vurucu, “Hatay’ı Belen’i tanıtmak için biz Belen standındayız. Bölgemizi ve ilçemizi en iyi şekilde tanıtmak için geldik. İlçemizde yetişen üzümlerden elde edilen Belen pekmezi, nar, nar ekşisi, karadut şurubu, cevizli sucuk, belben, pestil, hurma ve daha sayamadığımız birçok lezzet ve değerlerimizle Ankara’dayız. Kısacası Belen, lezzet ve değerleriyle Türkiye’nin kalbindedir.” dedi.
“Damak tadının adı hurma”
Öte yandan Ankara Hatay Günlerinde Belen Belediyesinin standını süsleyen hurma; ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. İlçede yetişen hurmanın lezzetine doyamadıklarını belirten stant konukları, belediyenin stant görevlilerinden de bilgi almayı ihmal etmiyorlar.  Hatay’da Belen’in Benlideresi ve Çerçikaya mevkiinde yoğun olarak köylüler tarafından yetiştiriliyor. Cennet hurması olarak da anılan hurmanın içi, çikolata renginde kekrevi olmayan şekerli ve olgunlaşmadan da yenilebilen hurma olmasıyla dikkat çeken bu meyve, ağaçta yetişir ve sonbahar meyvesi olan hurma ağacı, beş yıl içinde meyve vermeye de başlar. Hatay’da kekremsi bir türü de yetişen hurma üretiminde Hatay, Türkiye’de hurma üretiminin 5/1’ini karşıladığını stant görevlilerinden öğrenen ziyaretçiler, Belen Belediyesi’nin standından memnun ayrılıyorlar. 
Atatürk Kültür Merkezinde ziyaretçilerini bekleyen Hatay Günleri,  6 Kasım Pazar gününe kadar Ankaralıları bekliyor. 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet