Skip Navigation Links

'Atakaş' İlime Katkı Sunuyor

İlim Yayma Cemiyeti, Antakya'ya bir yurt kazandırmak için Hayırsever İşadamı Recep Atakaş’ın kapısını çaldı.

'Atakaş' İlime Katkı SunuyorWeb
TV

Gündem   A+a-

Türkiye'de bugün bünyesinde yaklaşık 20 bin öğrencinin barındığı 129 öğrenci ve halka yönelik çalışmaların da yapıldığı 151 şubesi bulunan İlim Yayma Cemiyeti, Antakya'ya bir yurt kazandırmak için Hayırsever İşadamı Recep Atakaş’ın kapısını çaldı. 7 bin metrekare alanda inşaatı yarım kalan, kabası bitmiş yurdu tamamlamak üzere kolları sıvayan Hayırsever İşadamı Recep Atakaş, "İlim ve irfan sahibi aydınlık nesillerin yetişmesi için elimden ne geliyorsa yaptım, yapmaya da devam edeceğim. Önceliğimiz hep eğitim oldu" dedi.
 
‘ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM’
 
Hayırsever İşadamı Recep Atakaş'ın makamında gerçekleşen protokol imza törenine; İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, Hayırsever İşadamı Recep Atakaş, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, yurdun yapımını üstlenen İşadamı Paşa Karaca, İGC Başkanı Veysel Cıncık, genç işadamı İbrahim Karaca ve İlim Yayma Cemiyeti yönetimi katıldı.
 
Hatay’ın birçok ilçesinde sayısız eserler bırakan İşadamı Recep Atakaş, “Böylesine bir talebe hiç düşünmeden evet dedim. Çünkü gençlerimiz bizim herşeyimiz. Onlara ne kadar katkı sunsak azdır. Türkiye’nin başarılı, çalışkan gençlere ihtiyacı var” dedi. 17 Ekim 1951'de kurulan İlim Yayma Cemiyeti, Türkiye'nin ilk sivil toplum kuruluşlarından biri olma özelliğini taşıyor. Genel Başkan Yusuf Tülün, "Biz Devletimiz'e sayısız okullar kazandırdık. Amacımız ticaret yapmak değil. Gençlerimizin iyi olanaklarda yetişmesi için okulumuzu yapar, Devletimiz'e teslim ederiz. Biz Devletimiz'e bağlı bir kurumuz. Bu dün de öyleydi, yarın da öyle olacak" diye konuştu. 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet