Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

“ATSİAD’ın Yanındayız”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, konsepti ve vizyonu ile ATSİAD’ın bölgenin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu söyledi

“ATSİAD’ın Yanındayız”Web
TV

Arsuz   A+a-

Culha’dan ATSİAD’a ziyaret
 
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ile birlikte Hatay ekonomisine güç katan işadamlarıyla Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği(ATSİAD)'nde bir araya geldi. ATSİAD’da bayrağı devralan Başkan Züher Bulgurcu ve yönetim kurulunu tebrik eden Başkan Culha, hem istihdama, hem de ekonomiye katkılarının yanı sıra hayata geçirdikleri sosyal projelerle de derneğin bölgenin önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çekti.
 
“ATSİAD’ın yanındayız”
ATSİAD’ı önemsediğini ifade eden Başkan Nazım Culha, “Biz ATSİAD’ı çok önemsiyoruz. Çünkü, bölgemizin bütün ticari dinamikleri bu kuruluş içerisinde. Öncelikle buradaki bütün işadamlarının hepsi benim arkadaşımdır, dostumdur. ATSİAD yakın bir geçmişte genel kurulunu gerçekleştirdi. Yönetime yeni katılan arkadaşlarımız var. Sizi tebrik etmek ve yanınızda olduğumuzu ifade etmek amacıyla ziyaretinize gelmiş bulunmaktayız. Geçmiş dönemde bu kuruluşa emeği geçen herkese teşekkür eder, yeni yönetime de başarılar diliyoruz” dedi.
 
“Ekonomik sıkıntı rüzgârı esiyor”
Ortadoğu’da yaşanan karışıklığın, bölge ekonomisi ve iş adamları üzerindeki etkisine dikkat çeken Culha, “Bölgemizde ciddi sıkıntılar yaşanıyor, özellikle sizin sektörde ve alanınızda. Ortadoğu’da yaşanan sıkıntılar, ekonomik olarak Hatay’ı 5 yıldır bir bütün olarak etkiliyor. Bizler de Hatay’ın birer parçası olmamız münasebetiyle gerek İskenderun, gerek Arsuz olarak bu sıkıntılardan had safhada etkileniyoruz. Zaten İskenderun ve Arsuz’u çok ayırt edemiyorsunuz. İç içe girmiş iki ilçe. Bu tabloya bakın; ATSİAD’ın yönetim kurulunun üyelerinin çoğunluğu Arsuzlu… Ya da İskenderun’daki işadamlarımızın büyük çoğunluğu Arsuz kökenli veya İskenderunlu olup da Arsuz’da iş kuran birçok işadamımız var.  Yine Hatay’ın birçok ilçesinden Arsuz’da ikamet eden işadamlarımız var. Dolayısıyla Arsuz sadece Arsuz’u değil, İskenderun’u da, Hatay’ı da, hatta Türkiye’nin pek çok ilini de ilgilendiriyor. Sizler, becerinizle, geçmiş birikiminizle, işe vakıf olmanız ve düzgün hareket etmeniz münasebetiyle şuan ayaktasınız. Ancak bazı arkadaşlarımız maalesef ekonomik sıkıntı rüzgârında sallanıyorlar. Hepsi de istihdama ve kentin ekonomisine katkı sunmuşlar. İnşallah en kısa sürede gerek dünyada, gerekse ülkemizdeki huzursuzluk geçer ve iş adamlarımız bu sıkıntılarının hepsini atlatırlar” şeklinde konuştu.
 
“Hatay’a teşvik verilmeli”
Hatay’a teşvik verilmesinin altını çizerken, bankaların da iş adamlarına karşı daha toleranslı davranması gerektiğine vurgu yapan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Hatay’ın bir bütün teşvik alması gerekiyor. Özellikle sanayici ve iş adamlarımızın tıkandığı yerde desteklenmesi gerekiyor. Yatırım maliyeti, istihdam maliyeti, enerji maliyeti yüksekken ayakta durmak, dayanmak çok zor. Bu nedenle sanayicimizin teşvik kapsamında soluk alması gerekir. İkinci bir husus ise bankalarımız maalesef en ufak bir tökezlemede iş adamlarımızın tepesinde… Belli bir yasa belirlenebilir veya farklı bir yöntem bulunabilir. Bankaların, konjektörel olarak yaşanan ekonomik sıkıntılardan kaynaklı bir iki kredisini ödeyemeyen müşterilerinin malına hemen işlem yapması ciddi sıkıntılar oluşturuyor. Bankaların işadamlarına daha toleranslı ve daha yardımcı olmaları gerektiğini düşünüyorum” dedi.
 
Altyapıda jeolojik sondaj başladı
Üzerinde hassasiyetle ve büyük bir titizlikle durduğu altyapı çalışmasına da değinen Başkan Nazım Culha, “Tüm ekibimizle birlikte ilçeyi hak ettiği yere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bölgeye ve coğrafyaya oldukça hakimiz.. Arpaderesi, Büyükdere, Harlısu, Karaağaç, Karahüseyinli, Karapelit, Kışla, Kozaklı, Müftüler, Nardüzü, Nergizlik ve Pirinçlik’i de içerisine birinci etap altyapı projemizin şebeke uzunluğu 552 kilometredir. Buranın altyapı projesi bitti. Proje gözden geçirilirken bazı sıkıntılar tespit edildi ve son rötuşlar da yapıldı. Şu anda birinci etap için altyapı şebekesine esas olacak olan jeolojik sondajlar başladı. Hatsu Genel Müdürümüz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızla yaptığımız görüşmede son aşama olan altyapı yapım ihalesinin de en kısa sürede gerçekleşeceği bilgisini aldık. Karaağaç’ı da kapsayan birinci etap altyapı projesinin yaklaşık maliyeti 120 milyon liradır. Bu ihalenin yapılması ve projelerimizin hayata geçmesiyle 2017 yılının Arsuz için ciddi bir hamle yılı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
ATSİAD’da her şey yolunda!
ATSİAD Başkanı Züher Bulgurcu da gerçekleşen ziyaretten dolayı Başkan Nazım Culha’ya ve ekibine teşekkür ederek, “Hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz, bizleri onurlandırdınız. Kısa bir süre önce yönetimimizde bir takım çalkantılar oldu ve yeni bir olağanüstü seçimle bizler göreve geldik. Ama şu anda her şey yerine oturdu, her şey yolunda… Bizleri ziyaretiniz ve yanımızda olmanızdan dolayı size teşekkür ederiz” dedi.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, daha sonra işadamlarıyla sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette hem soruları yanıtladı, hem de yapılan ve yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. 
 
 
“ATSİAD’ın Yanındayız” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş