Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Antalya Film Festivalinde Yarışacak

Samandağ'da Çekimi Yapılan Film Antalya Film Festivalinde Yarışacak

Antalya Film Festivalinde Yarışacak

Kültür Sanat   A+a-

Samandağ Belediyesinin katkı sunduğu “Defne’nin Bir Mevsimi” adlı film 21 Ekim’de sanatseverlerle buluşacak...
Samandağ Belediyesinin katkı sunduğu “Defne’nin Bir Mevsimi” adlı film 21 Ekim’de sanatseverlerle buluşacak. Rejisörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Öztürk’ün yaptığı ve büyük bir bölümümün Samandağ’ında çekildiği “Defne’nin bir mevsimi” adlı film Antalya Film Festivaline girmeye hak kazandı.
Samandağ Belediyesinin katkıları ile yapılan "DEFNE'NİN BİR MEVSİMİ" adlı film Antalya film festivali "rengahenk" seçkisinde 19 Ekim çarşamba saat 16'da AKM Perge salonunda gala/dünya prömyeri yapılacak olan "Defne'nin Bir Mevsimi" "halk jürisi ödülü" için yarışacak. 21 ekim Cuma günü de Türkiye'de vizyona girecek.
Hatay’ın kültürel, etnik, dinsel ve kozmopolit ortamını yansıtırken Ortadoğu’da her şeyin birdenbire nasıl değiştiğini gösteren filmin yönetmen koltuğunda Mehmet Öztürk otururken, oyuncu kadrosunda ise Hande Subaşı, Gökhan Alkan, Mert Öcal, Murat Karasu, Macit Sonkan, Canan Mutluer gibi isimler yer alıyor.
Filmin senaryosu:”Türkiye’nin çalkantılı bir yaz mevsiminde, Antakya yakınlarında, Suriye sınırına yakın bir kasabada geçen hikâyede Defne ile Leyla üniversite sınav sonucunu beklemektedir. Leyla’nın künefeci olan ağabeyi Ferhat ise, Arabistan için vize aramaktadır. Ferhat, Defne’ye âşıktır. Aynı zamanda İsrail’e giden çocukluk aşkı Miryam ile sözleştiği bir 14 Temmuz Bayramı buluşacağına inanmaktadır. Fakat o yaz mevsiminde her şey değişecektir. Ferhat’ın muavinlik yapan ağabeyi Şefik’in Suriye’de ölmesi, babasının akli dengesini kaybetmesi, İstanbul’da okuyan diğer ağabeyinin gelmesi ve onun da Defne’den etkilenmesi… Bunlarla da bitmeyecektir. “
“Yaz sonlarında Defne ile Leyla, Leyla’yla ilgilenen Sabahattin yüzünden Antakya’nın eski sokaklarında kovalanacaktır ve Sabahattin kadar şanslı olamayacaklardır. 11 Eylül’ü 12 Eylül’e bağlayan o gece Sabahattin bir balıkçı kayığıyla Suriye’ye kaçarken Ferhat olanlardan habersiz, vize almak için Ankara’ya yola çıkacaktır. “ 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar