Skip Navigation Links

Amniyosentez Testi Artık İskenderun Doğum Hastanesinde Yapılabilecek.

Büyük şehirlerde yıllardır uygulanmakta olan Amniyosentez testi için bugüne kadar Adana'ya sevk edilen hamile bayanlar,

Sağlık   A+a-

Amniyosentez Testi Artık İskenderun Doğum Hastanesinde Yapılabilecek…
Büyük şehirlerde yıllardır uygulanmakta olan Amniyosentez testi için bugüne kadar Adana’ya sevk edilen hamile bayanlar, bu testi artık İskenderun Doğum ve Çocuk Hastanesinde yaptırabilecek.
Amniyosentez testi için Adana’ya sevk edilmeler artık tarih oluyor. Bir haftadan itibaren İskenderun Doğum ve Çocuk Hastanesinde uygulanmaya başlayan test, insanları sıkıntıdan kurtarırken, özellikle anne adaylarını çok sevindirdi.


Konuyu basın aracılığı ile kamuoyuna, Dr. Nihat Parlakyıldız ve Dr. Anıl Aslan ile birlikte duyuran İskenderun Doğum ve Çocuk Hastanesi Baştabibi İbrahim Güler, İskenderun’da yıllardır eksiliğini hissettikleri bu uygulamayı başlatmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Baştabip Uzman Dr. İbrahim Güler, odasında düzenlediğini basın toplantısı ile Amniyosentez testinin hastanelerinde de yapılmaya başlandığını müjdeledi. Baştabip Güler; “Hastanemizde bir haftadan bu yana Amniyosentez testi yapılmaya başlandı. İskenderun’da yıllardır eksikliğini hissettiğimiz bu testin hastanemizde yapılmaya başlanması bizleri mutlu etti. İskenderun halkını büyük bir sıkıntıdan, anne adaylarını şehir dışına sevk edip, o haliyle yollarda eziyet çekmesinden kurtardık. Hastanemizde görevli 7 hekim arkadaşımız bu testi yapabilecek” dedi. Baştabip Güler, İskenderun’da hastalara daha kaliteli bir hizmet vermek amacı içerisinde olduklarının da altını çizdi.
Amaç, Hastalıkları Erken Dönemde Saptamak…
Amniyosentez testinin ne olduğu ile ilgili bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Nihat Parlakyıldız da; “Amniyosentez, bebeğinizin içinde yüzdüğü amniyon sıvısından ince bir iğne yardımıyla örnek alınması demektir. Amniyosentez ve diğer tüm prenatal testlerin (anne karnında teşhise yönelik testler) amacı özellikle tedavi olanağı olmayan genetik hastalıklar başta olmak üzere bu hastalıkları ve anomalileri mümkün olduğunca erken dönemde saptamak, anne baba adaylarına hastalık ve bebeğin dünyaya geldikten sonraki olası durumu hakkında bilgi vermek ve yine onların kararı ve onayıyla mümkün olduğunca erken dönemde gebeliğin sonlandırılmasını sağlamaktır. Amniyosentez yapılıp yapılmaması kararı da yine yalnızca çifte aittir” şeklinde konuştu.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Anıl Aslan ise, her hastaya önerilmeyen 300’de 1 oranında risk taşıyan Amniyosentez testinin, hamileliliğin 16–19. haftaları arasında yapıldığını belirterek; “Bu test 35 yaş üstü ve Down sendromu gibi risk taşıyan anne adaylarında uygulanmaktadır. Fakat yinede anne adayı bu testi ille de yaptırmak istiyorsa ve riski göze alabiliyorsa talepte bulunan herkese bu test yapılabilir. Bu test, enfeksiyon kapma, kanama, düşük riski de taşıdığından bu testi herkesin yapmasını tavsiye etmiyoruz. Bu test sonunda eğer doğacak olan çocuk yaşamla bağdaşmıyorsa, anne ve babanın kararı doğrultusunda düşük doğması sağlanıyor. Elbette ki İskenderun’da Amniyosentez testinin yapılıyor olması çok güzel bir gelişmedir. Anne karnında iken doğacak olan çocuğun sağlıklı olup olmaması konusunda bize kesin teşhis konmasında yardımcı oluyor” diye konuştu.
Önemli bir konunun da altını çizen Dr. Aslan; “Doğacak çocuk yaşamla bağdaşmıyor, Down sendromu ve genetik hastalık taşıyor ise anne ve babanın tek şansı bebeği doğurmamaktır!” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet