Skip Navigation Links

Allen Heyeti Tarihi Uzun Çarşıya Hayran Kaldı

Allen Heyeti Antakya'nın tarihi sokaklarını keşfetti.

Allen Heyeti Tarihi Uzun Çarşıya Hayran KaldıWeb
TV

Gündem   A+a-

Hatay’ın kardeş şehri Kiel Belediyesi ve halkının bağışları ile Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Suriyeli mülteci çocuklar için 2015 yılında Reyhanlı ve Altınözü'nde yaptırılan okulların açılışı için Hatay'a gelen heyet Antakya sokaklarını keşfetmeye çıktı. 
 
YÖRESEL TATLILARA İLGİ YOĞUNDU
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş önderliğinde Berk&Buket Tatlıcılığa ziyaret düzenlendi. Alman Heyete, Hatay'ın yöresel tatlıları ve çeşitli reçellerinin yapım aşamalarını Nazan Savaş anlattı. Akabinde Avlu Restorana geçilerek burada Hatay'a özgü peynirli irmik tatlısı ikramında bulunuldu. 
 
HEYET, TARİHİ UZUN ÇARŞIYA HAYRAN KALDI
 
Kent merkezinde dar alanlar içerisinde yer alan tarihi Antakya sokaklarında gezip incelemelerde bulunduktan sonra Antakya'da 1890'lı yıllarda yapılan ve yöresel gıda maddelerinden giyime kadar her türlü alışverişi yapmanın mümkün olduğu tarihi Uzun Çarşı gezildi. Tercüman önderliğinde gezilen tarihi çarşıda, Antakya'nın samimi esnafının ikramlıkları tadıldı. Uzun çarşıyı gezen heyet, burada kente özgü yöresel baharat ve hurma aldı. Daha sonra Hatay'da ev hanımlarının yaptığı yöreye özgü Kömbeyi tadan heyet, tarihi Uzun Çarşı'ya hayran kaldıklarını dile getirdi.
 
Allen heyeti, Antakya’nın en önemli tarihi merkezlerinden biri olan ve restorasyonu devam eden Kurşunlu Hanı ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Heyet yapılan restorasyon hakkında bilgi alarak Kurşunlu Han'a adeta hayran kaldı.
 
BAŞKAN SAVAŞ'TAN ALMAN HEYETE HATAY'A ÖZGÜ HEDİYELER
 
Heyet daha sonra şehir kulübündeki akşam yemeğine katıldı. Başkan Savaş, Alman heyete Hatay'a özgü ürünlerin yer aldığı hediye paketi takdim etti.
 
 
 
Allen Heyeti Tarihi Uzun Çarşıya Hayran Kaldı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet