Skip Navigation Links

'Annelerin bilgileri her zaman güncellenmelidir'

Özel İskenderun Gelişim Hastanesinin düzenlediği bir mama firmasının sponsor olduğu ''Bebek beslenmesinde sıkça sorulan sorular'' konulu toplantı kötü

Sağlık   A+a-

Çocukların beslenmesinde ciddi bilgi kirliliğinin yaşandığı günümüzde, anneleri bilgilendirmek üzere Özel Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Emin Turhan’ın sunumunu yaptığı konferans günü yaşanan hava muhalefeti moralleri bozdu. Hava muhalefetine rağmen konferansa katılan anneler Doktor Emin Turhan’ın sunumunda bildikleri doğruların ne kadar yanlış olduğunu öğrendiler.

“Annelerin bilgileri her zaman güncellenmelidir”

Özel İskenderun Gelişim Hastanesinin düzenlediği bir mama firmasının sponsor olduğu ‘’Bebek beslenmesinde sıkça sorulan sorular’’ konulu toplantı kötü hava şartlarına rağmen başarıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşmacı olan Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan, Türkiye’deki annelerin bebeklerdeki beslenme alışkanlıkları ve çocukların gelişimine değindi.
Doktor Emin Turhan, İlk altı ile yirmi dört ay arasındaki doğru beslenmenin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, beslenme şeklinin bütün hayatı boyunca çocuğun yaşantısını etkileyeceğini, ilk altı aydan sonra anne sütü yerine inek sütü vermenin son derece zararlı olduğunu ve demir eksikliği anemisine yol açtığını vurguladı.


Anne sütünün faydalarından bahseden Uzman Dr. Emin Turhan ek gıdaların ne zaman ve nasıl verileceği konusunda bilgiler verdi. Ek gıdalara erken veya geç başlamanın sakıncalarına değinen Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Turhan son olarak ‘’beslenmeye bağlı sağlık sorunlarının çözümlenebilmesi için temel beslenme ve sağlık bilgileri anneler ile paylaşılmalı ve annelerin bilgileri güncellenmelidir.’’ dedi. Yaptığı sunum sonrası annelerden gelen soruları cevaplayan Uzm Dr.Emin Turhan, hava muhalefetine rağmen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet