Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HATSU'dan 11 Mayıs Şehitler Çeşmesi

HATSU ,Şehit Oğulcan Tuna Mezarlığı’nda yapılan içmesuyu şebekesi çalışmasını tamamladı.

HATSU'dan 11 Mayıs Şehitler ÇeşmesiWeb
TV

Reyhanlı   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), Reyhanlı ilçesinde bulunan Şehit Oğulcan Tuna Mezarlığı’nda yapılan içmesuyu şebekesi çalışmasını tamamlayarak ‘11 Mayıs Şehitler Çeşmesi’ni Reyhanlı halkına kazandırdı. 
 
Genel müdürlük, 11 Mayıs 2013 tarihinde Reyhanlı’daki saldırı sonucu şehit olan vatandaşların defnedildiği Şehit Oğulcan Tuna Mezarlığı’na ‘11 Mayıs Şehitler Çeşmesi’ni kazandırdıklarını ve içmesuyu problemini çözdüklerini belirterek, mezarlığa 3 çeşmenin daha kazandırılacağını bildirdi.
 
Reyhanlı patlamasında şehit düşen Oğulcan Tuna’nın babası Ahmet Tuna, yapılan duyarlı hizmetten dolayı şehit aileleri adına HATSU’ya teşekkür ederek, şehit oğlunu Reyhanlı Asri Mezarlığına defnettiklerini ve mezarlığın yeni olmasından dolayı çeşmelerin olmadığını belirtti.
 
Şehit olan vatandaşların toprağını sulamak için mezarlıkta su şebekesi olmadığını ve durumu HATSU Genel Müdürlüğü’ne ilettiklerini ifade eden Tuna, “bu bizim için bir utanç meselesiydi. HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’yi aradık. Ekibi hemen göndererek Asri mezarlığa 300 metre hat döşendi ve çalışmaları 3 gün içinde tamamlayarak  ziyaret eden vatandaşlarımızın dertlerine derman oldular” dedi.
 
Kısa sürede tamamlanarak ‘11 Mayıs Şehitler Çeşmesi’nin yapılmasının kendilerini duygulandırdığını ve sevindirdiğini belirten Tuna, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HATSU Genel Müdürlüğü’ne şükran borçlu olduklarını ifade etti.
 
 
HATSU'dan 11 Mayıs Şehitler Çeşmesi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar