Skip Navigation Links

Delta ve Aygaz Hemzemin Geçitlerine Üstgeçit Yapılıyor

Dörtyol İlçesi’ndeki Delta Hemzemin Geçidi’nde 47 yaşındaki Ömer Üçgül yönetimindeki 72 DC 396 plakalı ham petrol yüklü tankere çarpmıştı.

Delta ve Aygaz Hemzemin Geçitlerine Üstgeçit Yapılıyor

Dörtyol   A+a-

Adana-Mersin seferini yapan 61602 sayılı bölgesel yolcu treni, 4 Mayıs 2014 tarihinde saat 21.00 sıralarında Dörtyol İlçesi’ndeki Delta Hemzemin Geçidi’nde 47 yaşındaki Ömer Üçgül yönetimindeki 72 DC 396 plakalı ham petrol yüklü tankere çarpmıştı. 
 
Kazada tanker sürücüsü Ömer Üçgül öldü. TCDD’den kaza ardından yapılan açıklamada makinist Mehmet Doğan ile 5 yolcunun yaralandığını açıklandı.
 
TCDD yetkilileri, cumhuriyet savcısı ve jandarma ile kaza yerinde inceleme yaptı. 
 
Yetkililerin yaptıkları incelemede, 5 vagonu bulunan yolcu treninin çarpışmadan hemen sonra duramadığı, en son yolcu vagonunun kaza yerine 100 metre uzaklıkta durduğu tespit edildi. 
 
Trenin duramamasının faciayı önlediğini belirten yetkililer: "Patlama, tren uzaklaştıktan sonra meydana gelmiş. Tren kaza yerinde durmuş olsa, tankerdeki yakıt ham petrol olduğu için patlamadan sonra düştüğü yere yapışır ve yanmaya devam ederdi. Bu durumda da yolcu vagonları alevler içinde kalırdı." açıklamasını yapmış ve olayın ucuz atlatıldığını belirtmişlerdi.
 
Dörtyol Belediye Meclisi 2014 yılı 6. Meclis Birleşiminde gündeminin 10. Maddesi olarak bu konuyu görüşmüştü.
 
CHP Dörtyol Belediye Meclis üyesi İlyas Cemal Karaca söz talep ederek Yeşilköy Delta Kavşağındaki hemzemin geçidin karayolu trafiğine uygun olmadığını, yolun kıvrımlı olduğunu, ayrıca buradaki taşıt trafiğinin fazla ve tehlikeli madde nakliyatı yapıldığını belirtmiş ve Devlet Demir Yollarının bu alanda üst geçit yapması zorunluluğundan bahsetmişti.
 
Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ise yaptığı açıklamada kazanın hemen sonrasında Devlet Demir Yollarına resmi bir yazıyla müracaat ederek burada üst geçit yapılması konusunda görüş istediklerini, izin verildiği takdirde de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini temin amacıyla görev alanlarında olmamasına rağmen bu üst geçidi belediye imkanlarıyla yapmaya razı olduklarını ifade etmişti.
 
Başkan Toksoy bu konudaki ısrarcı tutumunu tam iki yıl sürdürdü ve neticeyi aldı. 
 
Devlet Demiryolları’nın YEŞİLKÖY (DELTA GAZ KAVŞAĞI) KM 25+903 DE BULUNAN HEMZEMİN GEÇİTTE KARAYOLU ÜSTGEÇİDİ YAPILMASI yapım işini 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edeceği öğrenildi.  
 
Dörtyol (Aygaz Kavşağı) Km:27+460 da Bulunan Hemzemin Geçit Yerine Vasıta Üstgeçidi Yapılması yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.  
 
İhaleler 26 Ağustos ve 2 Eylül 2016 günü yapılacak ve yer tesliminden sonra 150 gün içerisinde de tamamlanacak.
 
Bu müjdeli haberi sizlerle paylaşmak, konuyu meclise taşıyan İlyas Cemal Karaca ve konunun ısrarla takipçisi olan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy’a da bölge halkı adına teşekkür etmek istedik.  
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay),(DHA)
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet