Skip Navigation Links

Suriyeli Muhammed, Protez Bacaklarına Kavuştu

2 bacağını birden kaybeden 6 yaşındaki Muhammed Ali,Hatay Valisi Ercan Topaca'nın girişimleriyle protez bacaklarına kavuştu.

Suriyeli Muhammed, Protez Bacaklarına Kavuştu

Gündem   A+a-

SURİYE'de, evlerinin yakınına isabet eden füzenin patlamasıyla 2 bacağını birden kaybeden 6 yaşındaki Muhammed Ali, Hatay Valisi Ercan Topaca'nın girişimleriyle protez bacaklarına kavuştu.
SURİYE'de, evlerinin yakınına isabet eden füzenin patlamasıyla 2 bacağını birden kaybeden 6 yaşındaki Muhammed Ali, Hatay Valisi Ercan Topaca'nın girişimleriyle protez bacaklarına kavuştu. Bacakları takılan Ali'nin ilk yaptığı şey ise topa vurmak oldu.

Suriye'de rejime ait uçakların eylül ayında Halep kentine düzenlediği hava saldırısında füzelerden biri Ali ailesinin evlerinin yakınına düştü. Füzenin patlamasıyla ailenin 6 yaşındaki oğlu Muhammed Ali 2 bacağını birden kaybetti. Ailenin ikiz kız çocukları 4 yaşındaki Cinen ve Beyan ile 3 yaşındaki Revan da vücutlarının çeşitli yerlerine isabet eden şarapnel parçalarıyla yaralandı. 37 yaşındaki Atiye Ali, çocuklarını alarak Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne sığındı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ

Yürümeyi, arkadaşları gibi koşup oynamayı çok isteyen Muhammed Ali Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek protez bacak takılmasını istedi. Minik Ali, "Erdoğan amca, ameliyat olmak ve takılacak protez ayakla ben de arkadaşlarım gibi oynamak, koşmak, okula gitmek istiyorum" dedi. Çocuğun bu isteğini basından öğrenen Hatay Valisi Ercan Topaca, İl Sağlık Müdürlüğü'ne talimat vererek Ali'nin isteğinin yerine getirilmesi için gerekenin yapılmasını istedi. Bunun üzerine harekete geçen İl Sağlık Müdürlüğü'nce protez bacaklar temin edilip Muhammed Ali'ye takıldı.

'ÇOK MUTLUYUM'

Minik Muhammed Ali'nin protez bacaklarının takılmasının ardından yaptığı ilk şey ise koşup topa vurmak oldu, artık yürüyebildiğini, kimsenin yardımı olmadan merdivenlerden inip çıkabildiğini söyledi. Ali, "Çok mutluyum ve Erdoğan amcaya ve Türk yetkililerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Baba Atiye Ali de oğlunun artık yürüyebildiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Hatay Valisi Ercan Topaca'ya, Reyhanlı Kaymakamı Tuncay Dursun'a, İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve tüm Türk Devleti yetkililerine teşekkür ediyoruz" dedi.
haberler.com 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet