Skip Navigation Links

“Ne Darbe, Ne Olağanüstü Hal! Acil Demokrasi!”

KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen İskenderun Şube Başkanı Cüneyt Özbey ÇAVDIR 15 temmuz darbe kalkışması ile ilgili basın açıklaması yaptı

“Ne Darbe, Ne Olağanüstü Hal! Acil Demokrasi!”

Gündem   A+a-

KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen İskenderun Şube Başkanı  Cüneyt Özbey ÇAVDIR yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe kalkışmasının Türkiye’yi kaos ve yıkıma sürüklemeyi amaçladığına dikkat çekti. 
 
Türkiye’nin geleceğinin darbelerle belirlenmesini kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini belirten Cüneyt Özbey Çavdır, geçmiş darbelerin işçi ve emekçi haklarına, demokrasiye verdiği zararları hatırlatan Çavdır, yaptığı sert açıklamada darbe kalkışmasını gerçekleştirenlerle destekleyenleri lanetledi, 
 
KESK Dönem Sözcüsü ve Tüm Bel Sen İskenderun Şube Başkanı  Cüneyt Özbey ÇAVDIR şöyle dedi: 
“Ne darbe , ne olağanüstü hal! ACİL DEMOKRASİ!” 
 
15 Temmuz darbe gerişimi ile ülkemiz büyük bir kaos ve yıkıma sürüklenmesi istenmiştir. 
Ülkemizin geleceğinin darbeyle belirlenmesi çalışılmasını kabul etmedik`, etmiyoruz. 
 
Her türlü darbe darbe girişimi ve antidemokratik uygulamaların karşısındayız. Darbelerin demokrasiye ,işçilerin emekçilerin haklarına ne kadar büyük zararlar verdiği tarihimizde defalarca kez görülmüştür. Demokrasiye ve özgürlüklere kast ederken yüzlerce yurttaşımızın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına yol açan bu darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz.
 
Siyasi iktidar bu darbe girişiminin karşısına demokrasiyi ve evrensel insan hakları değerlerini savunarak çıkması gerekirken ,OHAL ilan ederek TBMM’nin işlevsizleştirilmesi ve KHK larla ülkeyi yönetme yolunu seçmiştir.
 
OHAL ile TBMM tamamen devre dışı bırakılmış, hukuk askıya alınmıştır.
 
Tüm söz, yetki ve karar KHK’lara dayanarak İktidara verilmiştir. Son olarak da Anayasanın 15. Maddesinin 2. Fıkrasında her şart altında güvence altında olduğu belirtilen temel haklara rağmen, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin askıya alınacağı bildirilmiştir.
Bu adımlarla ülkemizin içine sürüklendiği koyu karanlıktan kurtulması mümkün değildir.
 
Türkiye’nin acilen çoğulcu ve özgürlükçü bir demokrasiyi hayata geçirmesi ve insan haklarına saygıyı güçlendirmesi gerekmektedir. Ülkemiz derhal evrensel değerleri ve uluslararası sözleşmeleri uygulamaya geçirmelidir.
 
Ülkemizin demokratik geleceği ancak hukukun ve adaletin, barışın ve birlikte yaşamın tesis edilmesine, laikliğin ve özgürlüklerinin geliştirilmesine bağlıdır.
 
Bizler İskenderun KESK Şubeler Platformu olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her türlü darbe girişiminin karşısında olacağımızın, Laik, Demokratik; Sosyal Hukuk Devleti ilkelerini sonuna kadar savunacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Darbecilerin ülkemizi sürüklemek istediği bu karanlık süreçten çıkışın yegane yolu daha çok demokrasi ve özgürlüktür. Bu süreçte yapılacak her türlü yargılama ve soruşturma Sosyal Hukuk Devleti İlkeleri ve uluslararası normlar gözetilerek  yapılmalıdır.
 
Acil Demokrasi İçin Taleplerimiz
 
OHAL derhal kaldırılmalıdır.
 
Darbeciler yargılanmalı, bu yargılama evrensel hukuk ve insan haklarına bağlı kalarak gerçekleştirilmelidir. İşkence yasağı mutlaktır ve buna uyulmalıdır.
 
İdam, demokratik bir talep değil insanlık suçudur .İdam cezası kabul edilen uluslar arası sözleşmeler ile kaldırılmıştır, hiçbir şekilde geri getirilemez.
 
Sendikal hak ve özgürlükleri, toplantı, gösteri ve yürüyüş haklarını ortadan kaldıran uygulamalardan vazgeçilmelidir.
Kamuda, üniversitelerde ve yüksek yargıda hiçbir hukuki gerekçe öne sürülmeden başlatılan görevden almalar, şeffaflıktan yoksun uygulamalar nedeniyle tüm kamunun yandaşlaştırılması  kaygısını doğurmakta, muhaliflerin tasfiyesinin hızlandırıldığını göstermektedir. Bu adımlardan derhal vazgeçilmeli, hukuka uygun davranılmalıdır.
 
Acil Demokrasi adımları atılmalıdır. Atılacak tüm adımlar ve çıkarılacak yasalar TBMM ve tüm toplum kesimleriyle paylaşılarak atılmalı, KHK’lara başvurulmamalıdır.
 
Bizler bu Acil Demokrasi taleplerimiz doğrultusunda her koşulda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Emeğin haklarını, laikliği gerçek demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz.”
             
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet