Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bakan Tüfenkçi Reyhanlı’da İncelemelerde Bulundu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İlçemizin Cilvegözü Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Bakan Tüfenkçi Reyhanlı’da İncelemelerde Bulundu

Reyhanlı   A+a-

Bakan Tüfenkci, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda basına kapalı brifing aldıktan sonra çalışmalarla ilgili projeleri de inceleyerek bilgi aldı.
 
Cilvegözü Sınır Kapısı’nın hem Suriye, hem Hatay ve hem de Türkiye için önemli olduğunu söyleyen Bakan Tüfenkci, “Oradaki iç karışıklıktan dolayı istediğimiz anlamda verimli çalışmayı ortaya koyamıyoruz. Ancak, kontrollü şekilde ara bölgeler ihdas edilerek, insani yardım ve bir takım ticari emtiaların girişi sağlanmış oluyordu. Yine hatırlarsanız Reyhanlı’da ciddi bir saldırı olmuştu. Onun içinde bu sahalardaki güvenlikte çok önemli. Bu konuda Vali Ercan Topaca’ya teşekkür ediyoruz. Burada güvenlik anlamında ciddi çalışmalar yaptılar. Netice itibariyle şu anda güvenliğin maksimumda olduğu bir sahada faaliyetlere devam ediliyor. Girişi inceledik biraz sonra diğer sahayı da inceleyeceğiz. Buradaki iş akışının hızlandırılması noktasında neler yapılabileceğinin çalışmasını yapacağız. Biz inanıyoruz ki Suriye’deki iç karışıklık durumu netleştikten sonra bu kapı gerek Hatay için ve gerekse Türkiye için ithalat ve ihracat noktasında çok önemli görevler ifa edecek. Şu anda günlük 200 civarında Tır geçişimizi bir anda 2 veya 3’e katlayabiliriz. Valiliğimiz Tır parkı ve ikinci bir saha oluşturma noktasında projeleri ile bu kapasiteyi arttırma çalışmaları yapılıyor. Hem kapısının dizaynı hem bu sahaların peyzaj çalışmaları ile beraber modern bir ülkeye girildiği hissi verilecek” dedi.
 
Bakan Tüfenkci’nin Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki incelemesine Hatay Valisi Ercan Topaca, AK Parti Hatay milletvekilleri Fevzi Şanverdi, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, Vali Yardımcısı ve Cilvegözü Mülki Amiri Mehmet Eriş, Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Ak Parti İlçe Başkanı Musa Yüksekgönül, STK temsilcileri, emniyet ve askeri yetkililerde katıldı.
 
Tüfenkci daha sonra, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından düğün salonunda verilen yemeğe katılarak, vatandaşlarla bir araya geldi. Ardından Hatay Valimiz Ercan Topaca ve Belediye Başkanımız Heseyin Şanverdi tarafından Bakan Tüfenkci’ye hediye taktim edildi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar