Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Belen Darbeye Karşı Tek Yürek Tek Ses!

İlçe Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığınca “Darbeye Karşı Tek Yürek, Tek Ses” programı düzenlendi.

Belen Darbeye Karşı Tek Yürek Tek Ses!

Belen   A+a-

 Belen Atatürk Anıtında yapılan etkinliğe Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN, Belediye Başkanı Adnan VURUCU, İlçe Jandarma Komutanı Salih AYGÜN, İlçe Emniyet Müdürü Ali Çolak, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve üyeleri, Daire Müdürleri, Ziraat, Esnaf ve Şoförler Odaları Başkanları, Muhtarlar ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
 
Program 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden güvenlik güçleri mensupları ve vatandaşlarımız anısına yapılan Saygı Duruşu ve akabinde İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Kuran'ı Kerim tilaveti sonrası yapılan konuşmalarda;
 
Saadet Partisi İlçe Başkanı Halit CÖMERT; Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Yapılan bu olaylar hepimizi derinden üzmüştür. Geriye doğru baktığımızda Türkiyemiz ne zaman işlerini yoluna koysa, ekonomisini düzeltse, şaha kalksa dış güçleri ve içerimizdeki hainleri rahatsız ediyor. Aramıza nifak sokmak için bir bahane bularak üzerimizde oynunu oynamışlardır. Cumhuriyet döneminin en büyük, en kanlı senaryosudur. Türk askerimizi gözümüzden düşürmek için haince planlar yapılmıştır. Ama şunu bilsinler ki, Biz askerimizle, polisimizle, kurum ve kuruluşlarımızla, milletimizle hep birlikteyiz. Bu Vatan gemisi batarsa hepimiz batarız, ama Allah’ın izniyle bu oyunu bozacağız. Mehmet Akif’in deyimiyle, Girmezse bir milletin içine tefrika düşman giremez. Toplu atarsa yürekler onu top sindiremez. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
 
Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı İbrahim BAŞTACI; Sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz, bugün birlikteliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Her dönemde böyle hainler çıkacaktır. Bu Vatana, Millete, Bayrağa, Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıkmak hepimizin görevidir. 15 Temmuz olayını Türk Silahlı Kuvvetlerinin üzerine yıkmak, yıpratmak doğru değildir. Şerefli Türk Ordumuz bu gibi olaylara müsaade etmez, ama bu gibi hainler şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada olacaktır. Bunlara karşı dikkatli ve uyanık olmamız gerekmektedir. Bir daha bu günlerin yaşanmaması dileğiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum. 
 
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fevzi YÜKSEL; 15 Temmuz Ülkemiz, vatanımız ve Türk Milleti için büyük acının yaşandığı bir gündür. Türk milletinin azmi vatanına ve bayrağına karşı olan sevgisi birlik ve beraberlik sayesinde ordumuz içerindeki yuvalanmış, talimatı dışarıdan alan bir avuç ihanet şebekesinin oyunlarına karşı birlik olduk. Hainler Türk Milletinin birlikteliği sayesinde gereken dersi almışlardır. Türk Milleti tarihi bir tokat atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarih boyunca bu tür ihanetlerle karşılaşmıştır, bu tür ihanetler devam da edecektir, çünkü Türkiye dünya üzerinde çok önemli bir konuma sahiptir. Bunlara karşı Türk Milleti olarak kale gibi duracağız. Türk Ordusu peygamber ocağıdır, ordu içerisinde bu olaya bulaşmış kim varsa en ağır ceza verilmelidir. Türk askeri bu ülkede ezan için, bayrak için, özgürlük için, göğsünü siper etmiştir. Onlara inat Türk Askerini daha çok seveceğiz, daha çok bağrımıza basacağız. Gülün çevresi dikendir hardır. Gül Ülkemiz, etrafındaki dikenleri ise hep beraber ezeceğiz. Birlik ve beraberliğimizin devam etmesi dileğiyle hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. 
 
Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Nihat DAĞLI; 15 Temmuz akşamı Ülkemiz üzerinde feto denen hainin uzantıları kumpas kurmak istediler. Ama onların bir hesabı varsa Allah’ında bir hesabı vardır, onların hesabı bozulur ancak Cenabı Allah’ın hesabını bozamazlar. Allah bu günleri bizlere bir daha yaşatmasın. Birlik ve dirliğimizi bozmasın. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
 
Belediye Başkanı Adnan VURUCU; Bu nezih Milletimizi, ordumuzu ve ülkemizi karıştırmak isteyen hainleri lanetliyor ve kınıyorum. Bu ihanete karşı kendini tankın altına atacak kadar vatanı uğruna canını feda edecek kadar, Ülkesini seven bir toplumuz. Darbelerin ezanları susturduğu bir dönemden ezanların darbeleri susturduğu bilinçli bir döneme geldik. Eşi ve benzeri bulunmayan, gözbebeği bir ordumuz var, ama içerisinden bozuntular çıkıyor. Bu bozuntulara karşı partili partisiz tüm halkımız, gerek Belenimizde gerekse Ülkemizde 15 Temmuz gecesi meydanlarda toplanarak birlik ve beraberliğini göstermiştir. Bu birlik ve dirliğimizin devam etmesi dileğiyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.
 
Belen Kaymakamı Abdulaziz AYDIN ; 15 Temmuz gecesinden bu zamana baktığımızda memleketin o gece ne kadar müessif bir hadiseyle karşılaştığını, tabiri caizse uçurumun kenarından milletin inancıyla, yine milletimizin ferasetiyle, milletimizin tüm fertlerinin birlik ve beraberliğin devamı, bayrağının asalet ve özgürce dalgalanması uğruna sokaklara dökülmesiyle Ülkemizin büyük bir tehlikeden kurtarıldığını görüyoruz. O gece demokrasiye, birliğimize kurulan hain pusunun boşa çıkarılması için tüm rahatını terk ederek , bombalara, silahlara, tanklara karşı, göğsünü siper ederek, sokağa koşan isimsiz kahramanlar ile bugün sayının 250 civarında olduğunu bildiğimiz bu vatanın öz evlatlarının bu dünyadaki en önemli varlıkları olan canlarını feda ederek yaptıkları fedakar davranışlar neticesinde, şanlı ve nazlı nazlı dalgalanan bayrağımızın altında toplanıp bu huzur ortamını paylaşıyoruz.
Siyasi Parti İlçe Başkanlarımıza, Oda Başkanlarımıza, Sivil Toplum Örgütlerine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeli önünde, Şanlı Bayrağımızın altında bir araya gelelim, birliğimizi beraberliğimizi gösterelim dediğimiz davetimize hassasiyetle verdikleri müspet cevaplarından ve icabetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi telefonla arayıp durumu sorduğum da her her daim yanınızdayız diyen ilçe jandarma Komutanımıza ve İlçe Emniyet Müdürümüze ve çalışma arkadaşlarımı da ayrıca teşekkür ediyorum.
 
Göz rengimiz, saç rengimiz, boyumuz, memleketlerimiz farklı ama gözyaşımızın rengi aynı. Biz millet olarak hüzünlü ve sıkıntılı zamanlarda bir araya gelmeyi başaran bir milletiz. Bir şehit haberi aldığımızda ortak değer olması hasebiyle hepimizin yüreği yanıyor, göz yaşı akıtıyoruz, acıyı hep beraber paylaşıyoruz. Her musibette bir hayır vardır diyorum, bugünler dünya telaşından uzaklaşarak, bu üzücü olay vesilesiyle birbirimizle daha sıkı kucaklaşmamız gereken günler. Böyle hassas bir zamanda meydanları dolduran siz değerli halkımıza da teşekkür ediyor, demokrasimize sahip çıktığınız için hepinizi saygıyla selamlıyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum, diyerek konuşmalarını tamamlandı ve daha sonra tüm siyasi parti ilçe başkanları ile oda başkanlarını sahneye davet ederek el ele halkı selamladı. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Vaiz Mehmet SAİN’in şehitlerimiz anısına yaptığı duanın ardından program sona erdi. 
 
belen darbe.jpg" width="728" height="325" alt="" />
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş