Skip Navigation Links

Mehmet Elmacı’dan Hayran Bırakan Sergi..

Mehmet Elmacı tarafından açılan peyzaj çalışmalarından oluşan yağlı boya sergisi büyük ilgi gördü.

Mehmet Elmacı’dan Hayran Bırakan Sergi.. Web
TV

Kültür Sanat   A+a-

Hatay’ın İskenderun İlçesinde Emekli Eğitimci Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Bağımsız Denetçi Mehmet Elmacı tarafından açılan peyzaj çalışmalarından oluşan yağlı boya sergisi büyük ilgi gördü.
İskenderun Belediyesi Sanat Galerisi’nde açılan yağlı boya sergisinde Mehmet Elmacı’nın yüzlerce tablosundan en güzel örnekler yer aldı. 
Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdikleri yağlı boya tablolar, 27 Temmuz Çarşamba gününe kadar açık olacak sergide meraklılarını bekliyor. 
Arsuz İşadamları Derneği Başkanı Avukat Nadir Urcun, yönetim kurulu üyeleri Ufuk Ekenel, Avukat Ahmet Bereketlioğlu, Edip Övül Elmacı’nın yanısıra Demokratik Sol Parti eski Parti Meclis Üyesi ve İskenderun İlçe Başkanı Ali Bıkmaz ve çok sayıda sanatsever tarafından ziyaret edilen yağlı boya tablolardan oluşan sergi, herkesten tam not aldı.
Yılların birikimi yağlı boya tablolara ve sanata bakış açısını özetleyen Mehmet Elmacı, tablolarının hiçbirinde fotoğraftan kopya yapılmadığını, hepsinin orijinal ve özgün çalışmalar olduğunu belirtirken, peyzaj çalışmalarının özel ve önemli olduğun söyledi.
Mehmet Elmacı şöyle konuştu :  Ben Mehmet Elmacı, İskenderun 1955 doğumluyum eğitimciyim, serbest muhasebeci mali müşavirim.
Çocukluğumdan beri  resim yapmaktayım. Ama en çok bu yolu gösteren Allah rahmet eylesin Suat Taner adında bir hocam vardı. O’nun sayensinde sevdim. Resimle ilgili eğitimi Suat Taner’den Aldım.  Tabloların ana konusu peyzajdır. Peyzaj doğanın, tabiatın, denizin her hangi bir köşesini resim etmek bu sanat kültürüne girer. Bir başka husus İskenderun’un doğal güzelliği bambaşkadır.  Ben ona hayranım.  Onun için bütün boş zamanlarımı peyzajla geçirmeye çalışırım. Özellikle İskenderun’da gün batımı İ harfi harikalar yaratır. Işıklıdan bakıldığı zaman İ harfini görmek mümkündür. Bir başka örnek vermek gerekirse bazı yazarların dediği gibi şiirlerinde de geçiyor aklımda kaldığı kadarıyla “ Sen doğmana bak güzel gün, gözümü alan aydınlık ve gecem seninle ey dost ey dost…”  sözleri bu yörenin harika bir doğal güzelliği olduğunu göstermekte ve onun için peyzaj diyorum. Yüzlerce tablo yaptım. Sergimde şuan yüze yakın tablo var.  Çok ilgi görüyor sağolsun. Gelen giden çok.  Tabloların resmini çekip alacağını söylediler.  Sosyal yapının en küçük taşını teşkil eden aile, ailede kadınlarımız genel kültüre sahip, genel yeteneğe sahip, eğitimci, öğretmen durumu olması nedeniyle bu sanat kültürüne eğilim gösterilirse, bu sanat kültürünün daha çok gelişeceğine inanmaktayım. Çünkü bu sanat kültürünün yeri bambaşkadır. Tablolar kopya değildir. Tablolar karelenerek, fotoğraf çekilerek yapılmamıştır. Tamamen orjinaldır. Kendime aittir tek, ilk eldir. 
 
 
 
 
 
 
 
Mehmet Elmacı’dan Hayran Bırakan Sergi..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Toplam (2) adet yorum var.
Yunus cakmakli 24 Temmuz 2016 Pazar
Tebrik ediyorum gururlandigim anlarda birisiydi.emeğin karşılığı bu olsa gerek.
Nurettin 23 Temmuz 2016 Cumartesi
Örnek insan
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet