Skip Navigation Links

ATSİAD’tan Suriyeliler’e Vatandaşlık Tepkisi

ATSİAD Başkanı Şekip ABACI , Suriyelilere vatandaşlık verilmesi konusu ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

ATSİAD’tan Suriyeliler’e Vatandaşlık Tepkisi

Gündem   A+a-

Suriyeliler’e vatandaşlık verileceği yönünde yapılan açıklamanın ardından iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere tüm kesimlerden bu yönde açıklamalar devam ederken, Akdeniz Tüccar ve Sanayici İşadamları Derneği Başkanı Şekip Abacı da yaptığı açıklamada, vatandaşlığın öyle kolay elde edilebilecek bir hak olamayacağına vurgu yaparak, kaygılarını dile getirdi. 
       
      ATSİAD  Başkanı  Şekip  Abacı açıklamasında şunları söyledi: Vatandaşlık bu kadar kolay elde edilebilecek bir hak olmamalıdır. Bakınız 30-40-  yıl Avrupa’nın  çeşitli  ülkelerinde var güçleri  ile çalıştıkları ülke ekonomisine  masumane  bir şekilde  hizmet etmiş, sanayisinin kalkınmasına katkıda bulunmuş, vatandaşlarımıza bin bir zorlukla vatandaşlık verilmiştir.  Halen talep edildiği halde alamayan bir çok vatandaşımız mevcuttur . Bu vatandaşlar yıllarca hiçbir olaya  karışmadan oturdukları ülkelerin , yasalarına uyum göstererek ,saygı duyarak  barınmışlardır . Bugün pek çok ülkede sığınmacı sorunu yaşanmaktadır. Fakat hiçbir ülke sığınmacı sorununu topluca vatandaşlık vererek çözüme gitmemiştir.     
       
      Ülkemize gelen sığınmacıların ise doğru dürüst kimlikleri  bile sorgulanmamıştır. Kimin ne olduğu belli olmayan kişiler ordusu sınırdan içeri alındı ve vatandaşlarımızın arasına salıverildi. Bizler elbette yardım etmeliyiz bu Müslümanlığın ve inancımızın gereğidir. Fakat ekmeğini , aşını ,suyunu ,işini paylaştığın insanın  seni öldürmesi sana karşı olması kabul edilebilir bir anlayış değildir. Türk vatandaşlığı hangi hal ve şartlarda olursa olsun kolay elde edile bilen bir vatandaşlık olmamalıdır .  
Burda  yegane çözüm Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin o geniş anlayışı ve bölgede  uygulayacağı sağ duyulu politikaları sonunda Suriye ile barışçıl bir yol izlemek ve mevcut  Suriye vatandaşlarının tekrardan ülkelerine dönebilmelerini sağlamaktadır.Bunun   için gerekli diplomasi’nin bölge ülkeleri  ile yapılması ve  dış politikamızın Suriye’de barışın sağlanmasına yönelik yeniden gözden geçirilmesidir. Dolayısıyla Suriyeli sığınmacılara vatandaşlık verilmemesi konusunu kamu oyuna arz ederim.”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet