Skip Navigation Links

Özlenen Eski Ramazanlar Hataylılarla Buluşuyor

Şehir Tiyatrosu, 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan ayında vatandaşları unutamayacakları nitelikli etkinliklerle buluşturuyor.

Özlenen Eski Ramazanlar Hataylılarla BuluşuyorWeb
TV

Kültür Sanat   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda kültürel ve sanatsal faaliyetlerin il geneline yayılması için çalışmalar gerçekleştiren HBB Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Şehir Tiyatrosu, 11 Ayın Sultanı mübarek Ramazan ayında vatandaşları unutamayacakları nitelikli etkinliklerle buluşturuyor.   
 
Özlenen eski Ramazanların vatandaşlarla buluşturulması anlamında Hatay’ın her köşesinde özverili çalışmalar yürüten HBB Şehir Tiyatrosu, Altınözü’nden sonra Dörtyol’da vatandaşlarla buluştu.
 
DÖRTYOLLULAR, ÖZENLE HAZIRLANAN RAMAZAN EĞLENCELERİNİ ÇOK BEĞENDİ
 
HBB Şehir Tiyatrosu’nun sanat mutfağında Hataylıların mutluluklarına vesile olmak amacıyla büyük emeklerle hazırlanan Ramazan eğlenceleri, başarılı sanatçıların sahneye koyduğu etkileyici performansla izleyenlerden tam not aldı.
Ramazan’ın akla gelen ilk eğlencesi olarak hafızalara kazınan Hacivat ile Karagöz gölge oyunu ile başlayan etkinlikler, özellikle çocukların büyük ilgisi eşliğinde geceye renk katan kahkahalarıyla güzel geçecek eğlencelerin habercisi oldu.
 
Ardından davul eşliğinde Ramazan Ayı’na özel olarak söylenen manilerle duygulanan vatandaşlar, geleneksel orta oyunundan olan Meddah'ın anlattığı hikâyeler ve izleyicilerle gerçekleştirilen diyaloglar neşeli dakikalar yaşanmasına vesile oldu.
 
Köçeklerin hareketli ve eğlenceli oyunlarıyla da Ramazan coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlar, yerel dilde seyirlik oyunlar ve seyircilerin arasından seçilen kişilerle doğaçlama gelişen ‘Kömeç’ adlı seyirlik oyun sonrasında HBB Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıların yeteneklerine hayran kaldılar.
 
Dörtyollular, Kavuklu ile Pişekar, Çelebi Salkım İnci, Kanlı Nigar, Arap Bacı, Tuzsuz Deli Bekir, İbiş ve Bebe Ruhi karakterlerine bürünen HBB Şehir Tiyatrosu’nun yetenekli sanatçılarını ayakta alkışlarken, çocukların sevgilisi Aşuk ile Maşuk’un ortaya koyduğu eğlenceli dans performansla da özellikle miniklerin büyük beğenisini kazandı. 
 
Son olarak Nasrettin Hoca fıkralarından derlenerek sahneye uyarlanan oyunlar, gecenin eğlenceli coşkusuna ayrı ve unutulmayacak bir tat kattı.
 
BAŞKAN SAVAŞ ÖNCÜLÜĞÜNDEKİ HBB, UNUTULMAYA YÜZ TUTAN GELENEKSEL KÜLTÜRÜMÜZÜ SAHİPLENİYOR
 
Dörtyollular, unutulmaya yüz tutmuş eski Ramazanları aratmayan eğlenceleri HBB Şehir Tiyatrosu aracılığıyla Hatay’ın 15 ilçesinde hemşehrileriyle buluşturan ve sosyal belediyecilik ilkesinden hareketle toplum yararını amaç edinen her hizmete varım diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkürlerini ilettiler. 
 
 
HBB ŞEHİR TİYATROSU, 15 HAZİRAN ÇARŞAMBA GÜNÜ YAYLADAĞILILARLA BULUŞACAK 
 
HBB Şehir Tiyatrosu tarafından gerçekleştirilen ve eski Ramazanların tadını doyasıya yaşatan eğlenceler, 15 Haziran Çarşamba akşamı Yayladağı- Pazar Yeri’nde Yayladağı halkıyla, 16 Haziran Perşembe akşamı ise Hassa- 15 Kasım Parkı’nda Hassalılarla buluşturulacak.
 
 
Özlenen Eski Ramazanlar Hataylılarla Buluşuyor videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet