Skip Navigation Links

Türk Ticaretine Katkılarınıza Teşekkür Ederiz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e övgü.

Gündem   A+a-

 
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e övgü.
 
 
 
Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Hatay valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’i ziyaret ettiler.
Ziyarette konuşan Adalet Bakanı Sadulah Ergin, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan TOBB’nin Başkanı Rifat Hisarcıklığolu’nu Hatay’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.
TOBB’un Türkiye’nin en ücra köşelerinde bulunan odaları, borsaları barındıran en büyük sivil toplum örgütü olduğunu belirten Ergin, “TOBB aynı zamanda reel sektörün en büyük temsilcisi. Sadece ekonomide değil, sosyal sorumluluk projelerinde de önderlik yapan, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu alanlarda katkısını esirgemeyen bir sivil toplum örgütü. Bu anlamda sayın başkanın gelmesiyle beraber ilimizde farklı bir rüzgar esti. Hatay’a teşvikinden dolayı sayın başkana hoş geldiniz diyorum” dedi.
Hatay valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’de, Hatay’ın ülke ekonomisine en büyük katkıyı veren iller arasında geldiğini belirterek, “Bu konudaki rakamlarımız memnuniyet verici. Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması içerisinde 11 firmamız var. Sanayide, kentleşmede, kırsal kalkınmada sizinde destek verdiğiniz işadamlarımızın girişimci ruhu ile ilimiz bulunduğu noktadan çok daha yukarılara doğru inşallah gidecektir” diye konuştu.
Adalet Bakanı Sadulah Ergin’e, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak biz sizinle gurur duyuyoruz” diyen Hisarcıklıoğlu, “Tabi Hataylılar bizden daha fazla gurur duyuyorlardır. Hemşerileriniz olarak. Özellikle Türk adalet sisteminde yapmış olduğunuz devrim niteliği taşıyan değişimlerden dolayı teşekkür ederiz. Türk ticaretinin önünün açılması noktasında da ortak çalışma anlayışınız çerçevesinde çıkarılan Türk Ticaret Kanunundan dolayı da teşekkür ederiz” dedi.
Yeni Türk Ticaret Kanununun modern Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 hedefine ulaşmasında çok büyük katkı sağlayacağına değinen Hisarcıklıoğlu, “Bunun da mimarı sizsiniz. Ortak akıl çerçevesinde Türk ticaretine verdiğiniz katkılardan dolayı yine teşekkür ederiz. Sizin gibi bir bakana sahip oldukları için Hataylılar çok şanslı” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ziyaretin anasına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na Samandağ kamışından yapılan Ney hediye ederken, Hisarcıklıoğlu’da Vali Lekesiz’e günün anısına bir plaket hediye etti.
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet