Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

CHP’li Gençlerden “Laiklik” Nöbeti

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili açıklamalarına yönelik CHP İskenderun Gençlik Kolları sert tepki göstererek Kahraman'ı istifaya çağır

CHP’li Gençlerden “Laiklik” NöbetiWeb
TV

Gündem   A+a-

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın laiklikle ilgili açıklamalarına yönelik CHP İskenderun Gençlik Kolları sert tepki göstererek Kahraman’ı istifaya çağırdı.

Hatay’ın İskenderun İlçesi 4 Nolu Belediye Sosyal Tesisi Parkında düzenlenen oturma eyleminde CHP İskenderun Gençlik Kolları Başkanı Cem Karpuz, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın “Laiklik yeni Anayasa’da olmamalıdır” sözlerine yönelik sert tepki göstererek Meclis Başkanı Kahraman’ı istifaya davet etti.

CHP İskenderun Gençlik Kollarının düzenlediği eyleme İlçe yöneticileri, ilçe kadın kolları ve parti üyelerinin yanı sıra vatandaşlar da katılırken polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

“Laiklik Adam Olmaktır”, “Laiklik Türkiye’dir”, “Şeriatçı Değil Laik Türkiye” yazılı dövizlerin havaya kaldırıldığı ve “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganlarının sık sık atıldığı oturma eylemi öncesi yapılan basın açıklamasında Başkan Karpuz, Meclis Başkan’ı Kahraman’ın Türk Milletine meydan okuduğunu belirterek laiklik yoksa hayatta yok diye vurguladı.

Başkan Cem Karpuz yaptığı basın açıklamasında;

Demokratik ve laik Cumhuriyete bağlı kalacağına yemin etmiş bir Meclis Başkanı "laiklik yeni anayasa da olmamalı" diyerek onurunu ve şerefini ayaklar altına almıştır.
 

Laiklik bir devrim ürünüdür. Devletin ve toplumsal yaşamın temel taşıdır. Laikliği tartışmaya açmaya cüret edenler iyi düşünmelidir!

Laiklik o anayasaya masa başında ya da şeyhlerin dizinin dibinde değil, savaş meydanlarında yazıldı!
Laiklik; 1915 – 1923 arası yaklaşık 400.000 şehit, bir milyon gazinin kan bedeli olarak yazıldı anayasaya.

Laikliğin yeni anayasada olmaması gerektiğini söyleyen İsmail Kahraman açıkça Türk milletine meydan okumaktadır! 
 

Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler dervişler ve müritler memleketi olamaz diyen Mustafa Kemal'den aldığımız görev ile laiklik düşmanı İsmail Kahraman ve onun gerici zihniyetine sahip şeriat çağrısı yapan herkese meydan okuyoruz. 
 

Laiklik yoksa hayat ta yok!
 

Ekmek su gibi ihtiyacımız olan laikliğe saldıranlara karşı gözümüzü kırpmadan cevabı vereceğiz.
Tepkiliyiz!

 

Çünkü Türkiye Cumhuriyeti demokratik, LAİK ve sosyal bir hukuk devletidir.
 

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın açıklamalarını reddediyoruz. Bizler Cumhuriyetin bekçileri gençler olarak bu zihniyetteki yobazlara geçit vermeyeceğiz. Bilinsin ki, 'altı ok'umuzdan birinin kırılmasına asla izin vermeyeceğiz. Siz Anayasa'dan Laikliği kaldıramazsınız ama bizler sizi tarihten sileceğiz.                                                                                        

Bizler Cumhuriyet Halk Partisinin gençlik kolları olarak gerici zihniyetteki bir Meclis başkanını tanımıyoruz ve kendisini istifaya davet ediyoruz.

 

 

 

 

 

CHP’li Gençlerden “Laiklik” Nöbeti videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş