Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Payas Külliyesi Peygamber Sevgisine Şahitlik Etti

Hatay'ın Payas ilçesi Müftülüğü'nün düzenlediği Kutlu Doğum programı 5 bin kişilik yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Payas Külliyesi Peygamber Sevgisine Şahitlik Etti

Payas   A+a-

Programa Payas İlçe Kaymakamı Hakan Kılıçkaya, Payas Belediye Başkan vekili, İlçe Emniyet Müdürü, Kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Misafirlere girişte irmik helvası ikram edilip 4000 adet gül takdimi yapılırken, çocuklara üzerinde “Peygamberim Seni Çoook Seviyorum - Gelin Birlik Olalım” yazan balonlar hediye edildi. İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Karbeyaz Camii İmam Hatibi Mustafa BAŞOL hocanın Kuran-ı kerim tilaveti ile devam etti. Hatay Büyük Şehir Belediyesi Mehteran ekibinin verdiği konser büyük beğeni topladı.

Payas ilçe Müftüsü Sezai ERDAL yaptığı açılış konuşmasında Hz. Peygamber (SAV)’in tevhit mücadelesi ve tevhid inancının toplumsal hayattaki karşılığı olan vahdet’in öneminden bahsetti. Merhum Mehmet Akif ERSOY’un konu ile ilgili mısralarını seslendirdi.

Sen! Ben! Desin efrâd, aradan vahdeti kaldır;

Milletler için işte kıyâmet o zamandır.

Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen şer odaklarına dikkat çekti fitne ve fesad karşısında son derece uyanık ve tedbirli olmamız gerektiği dile getirildi, programa katılan tüm davetlilere teşekkür etti.

Emekli İl Müftüsü Mustafa VARLI’nın konuşmasıyla Ailede birlik toplumda dirlik örnekleriyle birlikte, davetliler asr-I saadet atmosferi yaşadılar. Payas İlçe Müfütlüğü 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin ilahi ve gösteri sunumları beğeni ile izlendi ve sevimli çocuklar hediyelerle uğurlandı. Ensar Grup ekibinin seslendirdiği ilahiler ve sema gösterimi ile misafirler yoğun duygu yaşadı.

Program sonunda Kur’an Kursularında ve Okullarda Kutlu Doğum münasebeti ile şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren 25 öğrenciye altın ve kitap takdimi yapıldı. Program çıkışında Programa iştirak eden herkese Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarından çeşitli kitaplar dağıtıldı.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş