Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

En Büyük Hayali Yeniden Yürüyebilmek

Suriye'de, Esed güçlerinin düzenlediği hava saldırısında yaralanarak yürüme kabiliyetini kaybeden Valeh Humeri, yeniden adım atabilmek istiyor.

En Büyük Hayali Yeniden Yürüyebilmek

Yaşam   A+a-

Suriye'de, Esed güçlerinin düzenlediği hava saldırısında yaralanarak yürüme kabiliyetini kaybeden Valeh Humeri, yeniden adım atabilmek istiyor.

Humus kentinde 1,5 yıl önce çatışma bölgesinden çıkarak güvenli bölgeye gitmek istediği esnada rejim güçlerine ait savaş uçağı tarafından atılan bombanın otomobillerine isabet etmesi sonucu sağ ayağından yaralanan ve kalça kemiği kırılan 31 yaşındaki Humeri, bir süre sonra tedavi olabilmek amacıyla Türkiye'ye sığındı.

Hatay'da kendi imkanlarıyla kiraladığı evde 14 kişilik ailesiyle yaşayan Valeh Humeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evlerini, bahçelerini ve sahip oldukları her şeyi geride bırakıp, ülkesini terk etmek zorunda kaldığını söyledi.

Humeri, 4 kişinin hayatını kaybettiği, kendisinin de yaralandığı bombalı saldırının ardından Humus'ta bir sahra hastanesine götürüldüğünü belirterek, "Burada 3 ay tedavi gördüm. Ancak buradaki tıbbi imkanlar yetersiz kalınca, 14 kişilik ailemle birlikte Türkiye'ye gelmek zorunda kaldık." dedi.

Hatay'a sığındıkları günlerde Antakya Devlet Hastanesine gittiğini, bir süre de burada tedavi gördüğünü anlatan Valeh Humeri, fizik tedavisini düzenli yaptırması halinde yürüyebileceğini aktardı.

Humeri, fizik tedavisinin her gün belli bir saat sürmesi gerektiğini, ancak merkezdeki yoğunluktan dolayı haftada bir tedavi olabildiğini ifade ederek, "Bu süre yetersiz gelince özel fizik tedavi merkezine gittim. Fizik tedavinin saatine 30 lira alıyorlardı. Elimizde bulunan bir miktar parayı tedavi için harcadım ve sadece bir ay tedavi gördüm. Evde ağabeyimden başka kimse çalışmıyor. Çok zor durumdayız. Eski günlerimde olduğu gibi tekrar yürümek istiyorum. Hayırseverlerin yardımını bekliyorum." diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş