Skip Navigation Links

Çelik İşçisi iftarda buluştu

Çelik İşçisi iftarda buluştu. Somali'ye yardım kampanyasına çağrı

Gündem   A+a-


Çelik İşçisi iftarda buluştu
 
Somali’ye yardım kampanyasına çağrı
 
 
 
Toyota Plaza’da gerçekleşitilen iftar yemeği İsdemir İmamı Mustafa Çakır’ın Kuran-ı Kerim okuması ve dualarla başladı. Çakır, Somali’deki insanlara yardım edilmesi gerektiğini belirterek “yaşanan insanlık dramına el uzatılması gerektiğini söyledi.
 
Daha sonra sonra Çelik İş Sendikası Şube Başkanı A. Cengiz Gül, çelik işçisini ve yönetimini yardım etmeye davet etti.
 
 
 
İSDEMİR yöneticilerine de destek daveti
 
Başkan Cengiz gül konuşmasına emeğinden başka sermayesi olmayan çelik işçisi arkadaşlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Gül konuşmamsında; Somali’de yaşanan drama bir ölçü de olsa Çelik İş sendikası delegelerinden destek isteyen Başkan Gül, İSDEMİR yöneticilerini de başlattıkları kampanyaya hatırı sayılır büyüklükte destek vermeye davet etti.
 
 
 
Türkiye mazlum ülkelerin umudu
 
Türkiyenin daima mazlum ülkelerin umudu olduğuna dikkat çeken Başkan Cengiz Gül, “Somalide bir dram var. Dünya büyük bir dramla karşıkarşıya. Afrikada yoksukluk, ABD’deki ve batıdaki fazlalık ve şu anda dünyanın en büyük mücadelesi obeziteyle. Somali’deki açlık Batıdaki çok yeme hastalığı dengesizliği ortaya koymuştur. Buradakileri aldılar kendi ülkelerine götürdüler. Masum ülkelerin yaşadığı bu dramı batı sessiz kalıp seyrediyor. Kapitalistlerin övündüğü küresel ekonomik model çökmüştür. Çünkü alternatifi yoktur. Global dünya bugün krizle uğraşıyor. Yoksul ülkeler iç savaşla da mücadele deiyor. Batı dünyası onlara süt, ekmek göndermiyor. Yoksul ülkere yardım yiyecek değil silah gönderiyor. Medeniyetler buluşması, medeniyetler buluşması diyorler. Medeniyetler çatışması değil, medeniyetler buluşması olması gerek doğrusu da budur. Müslüman ülkeler açlık konusunda birlik olup dik durmalılar. Bir Suudi Arabistan kendi paralarına el koyarsa ABD kriz üstüne krizi daha fazla yaşar.Asya’nın, Afrika’nın lider ülkesi olur. Bu gün Somali’nin yanında sadece Türkiye var. Türklerin kendi iç dinamiği ve kendi insan yapısından kaynaklanan bir yapıları var. Yönetme-dik durma-yardımlaşma duyguları ile Afrikaya, Orta Asya’ya güzellikler yapabilirler. Mazlum uluslar Türkiye’ya ihtiyaç duyuyor. İnşallah güçlü bir ülke oluruz. Kendi ayaklarımızın üstünde bu ülkelere kadar da uzanabiliriz. Çünkü biz hiçbir zaman Afrika’nın yer altı kaynaklarına hükmetmek için gitmedik. O bölgenin yer altı kaynaklarını Afrika lehine ortaya çıkarmak için gittik. Ama oradan çıkartıldık” diye konuştu. Gül, ülkemizde gelir düzeyinin düşük olduğunu ancak olduğuna ancak açlık sorunu yaşayan bir ülke olmadığımızı vurgulayarak herkesten drama 10 değil 50 TL yardım etmelerini istedi. “Nerelere harcamıyoruz ki bu yardım kendimizle verdiğimiz bir imtahan” diyen Çelik İş Sendikası da, Hak İş Konfederasyonu olarak kan kampanyası, maden ocakları, depremler başta olmak üzere bir çok kampanyada başı çektiğini anımsatan Başkan Gül, Somali konusunda da yarış halinde olamak için hassasiyet istedi. Kapitalizmin küresel ekonomide çöküntüye uğrayacagının yıllar önce söylendiğine dikkat çeken Başkan Gül, müslüman ülkelerin buna alternatif üretemediğinden yakındı.
 
 
 
Biz kasaba sendikacılığı yapıyoruz
 
Demirçeliğin bu günlere gelmesine çelik işçisinin büyük payı olduğuna dikkat çeken Başkan Gül, örgütlü gücün önemine dikkat çekti. “Çelik İş Sendikası kasaba sendikacısıdır. Mücadele sendikasıdır. Koltuklar gelip geçicidir. Zor günlerde çelik işçisi üratimden yana olmuş ve üretim yapmıştır. Sermayeyle ortaklığımız bitmiştir. Başkan Cengiz Gül’ün konuşmaları sık sık alkışlarla kesildi. Konuşmanın ardıdan sendikanın şube yöneticileri objektitlere poz verdi.


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet