Skip Navigation Links

Hassa Katranklık Köylüleri 'Abaz Etliaş' Gününde Buluştular

Hatay İli Hassa İlçesi Katranlık köylüleri her yıl geleneksel olarak kutladıkları 'Abaz Etliaş' Günü' nde bir araya gelerek hasret giderdiler.

Gündem   A+a-

 
Hassa Katranklık Köylüleri “Abaz Etliaş” Gününde Buluştular

Hatay İli Hassa İlçesi Katranlık köylüleri her yıl geleneksel olarak kutladıkları “Abaz Etliaş” Günü’ nde bir araya gelerek hasret giderdiler.
Organizasyonunu Katranlık Köyü nüfusuna kayıtlı eğitim gönüllülerinin yaptığı ,buluşma ve kaynaşma gününde yurdun dört bir köşesinde ve yurt dışında yaşayan Katranlıklılar Abaz’ da buluşarak sıla özlemi giderdiler.
Amanos Dağları eteklerinde bulunan ,ve bir yıl öncesine kadar cep telefonu çekmeyen Hassa’nın güzel ve şirin köyü olan Katranlık Köylüleri ,geleneksel olarak kutladıkları 3.Abaz Etliaş şenlikleri bayram havasında geçti.
Köyün ziyaret alanı olan Abaz mevkiinde binlerce vatandaş bir araya gelerek hasret giderdiler.Büyük kazanlarda yöresel yemeklerin yapıldığı,yöresel oyunların oynandığı,ilahilerin okunduğu , yöresel fıkra ve hikayelerin anlatıldığı Abaz Etliaş gününde çocuklar doyasıya eğlendi.
Çocukların salıncaklara bindiği,bebeklerin eski usulde ağaçlara asılan çarşaflarda uyutulduğu,çocuklara limonataların dağıtıldığı,vatandaşların rastgele yerlere oturup yemek yediği bugünde, Katranlık köylüleri üç bayramı bir arada yaşadılar.
Kutlama komitesi adına eğitimci M.Ali Gül yaptığı konuşmada;
Üç yıl önce başlattıkları Abaz Etliaş gününde kendilerini yalnız bırakmayan misafirlere teşekkür ederek,kurmuş oldukları birlik ve beraberlik köprüsünü,önümüzdeki yıl dernek kurarak ve festivale dönüştürerek tescilleyeceklerini belirtti.
Aktepe Belde Belediye Başkanı Selahattin Çolak Küreci Belde Belediye Başkanı Mehmet Karakaya ve İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Çinçin, Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Müdürlüğü, Hilaflı İşler Daire Başkanı Bekir Hançer,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ve Şube müdürleri ve köy muhtarlarının katıldığı bu günde Katranlık Köylüleri birbirleriyle tanışma ve kaynaşma fırsatı buldular.
Aktepe ve Küreci Belde Belediye Başkanları yaptığı konuşmalarda;
“Birlik ve beraberlik örneği gösteren Katranlık köylülerini kutladıklarını belirterek,belediye olarak köyün her türlü hizmetlerinde hazır olduklarını dile getirdiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko ise yaptığı konuşmada;
“Herkes iki bayramı birden yaşarken katranlık köylüleri üç bayramı birlikte yaşama şansına sahip olmuşlardır.Ayrıca Köyümüz genç ve dinamik zengin bir eğitim potansiyeline sahiptir.Yapılan bu etkinlik bunun bir ürünüdür.dedi.
Hassa Kaymakamı Harun BAŞIBÜYÜK ,önceden planlanmış bir programı nedeniyle katılamadığını gönderdiği mesajda belirterek,
“Birlik beraberlik örneği gösteren katranlık köylülerini , bu organizasyonda emeği geçen eğitim camiasını ve bu günün yapılmasında manevi deste sağlayan köy muhtarını tebrik ettiği,bu tür etkinliklerin diğer köylerimize de örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi.
Yemek ve duaların ardından Abaz Etliaş şenlikleri sona erdi.
 
 
 
 
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet