Skip Navigation Links

İskenderun’a 5 Yıldızlı Hastane

İskenderun Devlet Hastanesi'ne 350 yatak kapasiteli yeni blok yapılmasına dair emsal değer kararı, tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle geçti.

İskenderun’a 5 Yıldızlı Hastane

Gündem   A+a-

İskenderun Devlet Hastanesi A Blok’un yıkılarak, yerine 350 yatak kapasiteli Yeni Devlet Hastanesi yapılmasına dair emsal değer kararı, tüm meclis üyelerinin oy birliğiyle geçti.

İskenderun Belediye Meclisi, yeni yılın ilk oturumunu gerçekleştirdi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in başkanlık ettiği ve 10 maddelik gündemden oluşan meclis görüşmelerinde; 150 yatak kapasiteli İskenderun Devlet Hastanesi A Blokun yıkılıp, yerine 350 yataklı 5 yıldızlı otel konforunda hastane yapımının emsal 3 değer kararı onaylandı.

İskenderun Belediye Meclisi yeni yılda halkımıza müjde verdi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in idaresindeki meclis oturumunda 10 madde görüşülüp karara bağlandı. 10 madde arasında halkımızı ilgilendiren en önemli madde şüphesiz İskenderun Devlet Hastanesi A Bloğunun yıkılıp yerine 350 yataklı hastane yapımı kararıydı. İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım’ın da katıldığı ve heyecanla onayını beklediği hastane yapımına tüm meclis üyeleri el kaldırıp, halkımızın menfaati konusundaki böyle bir hizmette tek vücut birleşerek kararı oy birliğiyle onayladılar. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, hastane yapımı ile ilgili Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden gerekli imarları aldıklarını belirterek, “Halkımız, 5 yıldızlı otel niteliğinde hastaneye kavuşacak. Eski mevcut hastane ihtiyaca cevap veremiyordu, içinde kasvetli bir hava vardı. Şimdi yerine çok muntazam, tüm ihtiyaca cevap verebilecek, konforlu bir hastane yapılacak. Emsali üçe çıkardık. 5 katlı olacaktı, bunu da görüşerek maksimum 10 kata çıkardık. Ödeneği de zaten geldi. İkinci bir ödenek daha gelecek. 350 yatak kapasiteli bu hastanemizi İskenderun halkının hizmetine inşallah açacağız. Emeği geçenlere ve siz değerli meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. İskenderun halkımıza da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Meclis gündeminde belediye meclis üyelerinin sorularını ve önerilerini de dinleyip gerekli açıklamaları yapan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, taziye çadırı ısıtma sistemi ile ilgili çalışmalar yaptıklarını belirtti. Başkan Seyfi Dingil ayrıca, meclis gündeminde bulunan 16 adet muhtar evleri yapıldığını, bu muhtar evlerine de elektrik ve su bağlanacağını söyledi.

Meclis görüşmelerinde 2016 yılı için denetim komisyonu üyeleri de kapalı oy usulü ile seçildi. Buna göre; AK Parti’den Musa Saraçoğlu, Reşat Beyazıt, Mehmet Başlak, CHP’den Fatma Korçak ve MHP’den ise İbrahim Yavuz denetim komisyonu üyeliklerine seçildiler.

Yeni Yılda Barış Dolu Yıl Temennisi!

Gündemi dışı konuşmalarda ise Meclis Grup Başkanları, yeni yılın hayırlar getirmesini ve dünya da barış dolu bir yıl olması temennisinde bulundular. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’de yaptığı konuşmada, yeni yılın tüm insanlığa, ülkeye ve şehrimize güzellikler katmasını dilediğini belirterek, “Her yerde barış olsun istiyoruz. Ortadoğu’da oynanan oyunları net görüyoruz.İnşallah yeni yılda daha huzurlu ve barış dolu bir dünya olur” diye konuştu.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet