Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Şehidini Bağrına Bastı..

Hakkari Çukurca'da bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu 23 kahraman arkadaşıyla birlikte şehit olan P. Onb. Mesut Cengiz

Gündem   A+a-

 
Hakkari Çukurca’da bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırı sonucu 23 kahraman arkadaşıyla birlikte şehit olan P. Onb. Mesut Cengiz İskenderun’a bağlı Denizciler Beldesi’nde toprağa verildi.
Cenaze törenine Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Hatay milletvekilleri, çevre belediye ve belde başkanları, askeri erkanlar ve binlerce vatandaş katıldı.
Tören mangası tarafından uçaktan alınan şehit Mesut Cengiz’in cenazesi, cenaze arabasıyla konvoy eşliğinde, Türk bayraklarıyla donatılan Denizciler Beldesi sokaklarından geçirilerek baba ocağına getirildi.
Şehit P. Onb. Mesut Cengiz’in yakınları Türk bayrağına sarılı tabutun başında ağıtlar yakarak teröre lanet yağdırdılar.
Şehit P. Onb. Mesut Cengiz’in ablasının, kardeşinin Türk Bayrağı’na sarılı taputunun başında söyledikleri ise herkesi gözyaşına boğdu.
Şehidin ablası şunları haykırdı: “Biz ağlamayacağız, güçlü duracağız. Mesut’um duy beni duy. Mesut’um canım benim, ablam. Ben çok güçlüyüm Mesut’um, aslanım, yiğidim, çatıştın, vatan için çatıştın. Sen peygamberine kavuştun Mesut’um. Ciğerlerimiz yandı, sen cennete gittin. Ağlamak yok! Ben şehit bacısıyım, dimdik ayaktayım. Ağlamayın! Bugün bizim bayram günümüz, bugün bizim düğünümüz var. Kimse ağlamasın!”
Şehit P. Onb. Mesut Cengiz’in kardeşi Fatih Çoban da sinir krizi geçirerek fenalaştı. Şehit Mesut Cengiz'in annesi Sultan ve babası Ahmet Cengiz de gözyaşları içinde "Oğlumuzu vatana kurban verdik" dedi.
Askeri personel ve sağlık ekipleri tarafından şehidin yakınları güçlükle sakinleştirildi. Sık sık tekbir seslerinin yükseldiği törende, binlerce kişi, aynı anda Şehit P. Onb. Mesut Cengiz’in hakkını helal etti. Burada helallik alındıktan sonra P. Onb. Mesut Cengiz’in Türk bayrağına sarılı cenazesi, on binlerle beraber Denizciler’e bağlı Çamlık mezarlığında tekbir sesleri ve gözyaşları arasında toprağa verildi.
 


Şehit Mesut Cengiz Cenaze 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş