Skip Navigation Links

Dörtyol ve Erzin Kaymakamlarına THK'dan Teşekkür Plaketi

Türk Hava Kurumu Dörtyol Şubesi Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ve Erzin Kaymakamı İskender Yönden'e 2010 yılı Kurban Derisi toplanmasında sağladık

Gündem   A+a-

DÖRTYOL VE ERZİN KAYMAKAMLARINA THK’DAN TEŞEKKÜR PLAKETİ

Türk Hava Kurumu Dörtyol Şubesi Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit ve Erzin Kaymakamı İskender Yönden’e 2010 yılı Kurban Derisi toplanmasında sağladıkları katkılardan ötürü şükran plaketi sundu.
Dün sabah saat 09;30’da ilk olarak Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit’i makamında ziyaret eden Türk Hava Kurumu Dörtyol Şube Başkanı Halil Yazgan ve Şube Sekreteri Yaşar Taş burada bir süre sohbet ederek, bu yıl toplanan kurban derisi miktarının geçtiğimiz yılki toplanan deri oranını ikiye katladığını belirterek bunun sevindirici olduğunu belirttiler ve katkılarından ötürü teşekkür ettiler.
Türk Hava Kurumu Dörtyol Şube Başkanı Halil Yazgan ve Şube Sekreteri Yaşar Taş toplanan kurban derilerinden elde edilen gelirin paydaş kurumlar arasında beli oranlarda dağıtıldığını belirterek; “Toplanan kurban derilerinden elde edilen gelirin yarısı İlçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına devredilmekte, geri kalan % 50 lik kısım ise yüzde 4'ü Kızılay'a, yüzde 3'ü Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na, yüzde 3'ü Diyanet Vakfı'na, kalan yüzde 40'ı da kuruma kalmaktadır” dedi.
Dörtyol Kaymakamı H. Hasan Özyiğit toplanan derilerden elde edilen gelirin büyük bölümünün yine ilçede bulunan ihtiyaç sahiplerine döndüğünü, sosyal yardımlaşmanın güzel bir örneği olan dini bayramlarımızın bu vesileyle amacına daha iyi ulaştığını da ifade ederek; “Türk Hava Kurumumuz ülkeye çok büyük hizmetler sunmuş, sunmaya da devam etmektedir. Kurban derisi bağışında bulunan vatandaşlarımıza ve bu görevi başarıyla yürüten arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Erzin ziyaretinde ise Türk Hava Kurumu Dörtyol Şube Başkanı Halil Yazgan Kurban Bayramı'nda Erzin'de 1589 deri toplanıldığını, geçen yıla oranla artış olduğunu, bunda Kaymakam Yönden'in büyük payı bulunduğunu söyledi.
Kaymakam Yönden, THK'nin, Atatürk'ün kurduğu bir kurum olduğunu, binlerce gence havacılık eğitimi verildiğini, toplanan derilerden sağlanan gelirin yardım olarak dağıtıldığını belirterek, kendine verilen plaketten dolayı teşekkür etti, Erzin ilçesinde Model Uçak Kursu açılması için bir çalışma başlatmayı amaçladıklarını belirtti.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet