Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bozyazı'da Vatandaşa Obezite Danışmanlığı Hizmeti Verildi

Mersin'in Bozyazı ilçesinde, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görevli Uzman Diyetisyen Züleyha Kaplan tarafından vatandaşlara

Bozyazı'da Vatandaşa Obezite Danışmanlığı Hizmeti Verildi

Sağlık   A+a-

Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı poliklinik hizmeti verildi. Hizmetten 31 vatandaş yararlandı.
Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışmanlığı Birimi'nde poliklinik hizmeti veren Uz. Diyetisyen Kaplan ve kurum personeli, poliklinik hizmetinden yararlanmak isteyen katılımcıların boy, kilo ve bel çevre ölçümlerini aldı. Kaplan, hizmetten yararlanan 13 yeni danışana sağlıklı beslenme danışmanlığı, fiziksel aktivite danışmanlığı ile beslenme planı verdi. Kontrol için gelen 18 danışanın ise kontrolleri yapılıp beslenme planında düzenlemeler gerçekleştirildi.
Bozyazı Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Hakan Acı, katılımcılara "Obezite ile savaş için yardım alma cesaretini gösterdiğiniz ve kendi sağlığınızı korumak için duyarlı davrandığınız için teşekkür ederim" dedi.
Sağlıklı olmak için düzenli fiziksel aktivite yapmanın ve beslenmeye dikkat etmenin önemine değinen Acı, "Halkı bilinçlendirmek için çalışma arkadaşlarım okullarda, Kur'an kurslarında, Halk Eğitim kurslarında ve mahallelerde aktif olarak bilinçlendirme çalışması yapmaya devam ediyorlar. Halkımızdan ricamız, öğrendiklerini yaşantılarına uygulamalarıdır. Yaşam tarzımızı olumlu yönde değiştirerek kaliteli bir hayat sürdürebiliriz" ifadelerini kullandı.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar