Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Toroslar Yeni Bir Park Daha Kazanıyor

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi,Korukent Mahallesi'nde 5 bin metrekarelik alanda yeni bir parkın daha yapımına başladı

Toroslar Yeni Bir Park Daha Kazanıyor

Gündem   A+a-

12 yıllık görev süresi içerisinde ilçedeki park sayısını 56'dan 168'e, yeşil alan miktarını da 106 bin metrekareden 1 milyon metrekarenin üzerine çıkartan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Korukent Mahallesi'nde 5 bin metrekarelik alanda yeni bir park daha inşa ediyor. Park çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tuna, burada yaptığı açıklamada, küresel ısınma nedeniyle yeşilin öneminin bir kez daha gözler önüne serildiğine dikkat çekti. Geleceğe bırakılacak en büyük mirasın yeşil alan olduğunu vurgulayan Tuna, bu nedenle ilçedeki boş alanları insanların nefes alacağı alanlar olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Toroslar Belediyesi'nin Sağlık Bakanlığı'na tahsis ettiği 232 dönüm alan üzerine inşası devam eden Mersin Entegre Sağlık Kampüsü yolu üzerinde bulunan parkın, hastanenin açılmasıyla birlikte bölgeye ayrı bir anlam katacağını kaydeden Tuna, "Korukent Mahallemizin özellikle yeni yapılmakta olan Şehir Hastanesi'nin giriş kısmında inşasına başladığımız parkımızın zemini komple kayaydı. Burada ciddi anlamda taş kırımı yapmak suretiyle sekilemesini ve duvar örme çalışmalarını bitirdik. Şu anda da Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından ağaç dikimi ve beton çalışmaları yapılıyor. Hastane girişinde olması nedeniyle çok özel bir yer. 45 bin metrekare alan üzerine yaptığımız Bilge Kağan Parkı ve Spor Tesisimizin de yanı başında olan bu yer bölgeye ayrı bir anlam katacak. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Toplamda 5 bin metrekarelik bir alan. Hastane çevresinde daha yapacağımız yerler var. Onların da şu anda zemin ile ilgili etüt çalışmalarını yapıyoruz. Hayırlı olsun. İnadına Toroslar'da yeşil alanın fazlalığı diyoruz. Çünkü gelecekte belki de çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasımız bu yeşil alanlar olacaktır" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş