Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Bakırcılar Çarşısında 'Başbakan' Bereketi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gaziantep ziyaretinde gezdiği Tarihi Gaziantep Bakırcılar Çarşısı'da 'Başbakan' bereketi yaşanıyor

Bakırcılar Çarşısında 'Başbakan' Bereketi

Gündem   A+a-

Yaklaşık 200 iş yerinin bulunduğu Gaziantep tarihi bakırcılar çarşısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eşi ile birlikte çarşıyı gezmesinin ardından talep patlaması yaşanıyor. Bakırcılık sektörünün yurt dışında tanıtımında zorluk çeken çarşı esnafı, son dönemlerde yerli ve yabancı turistlerin çarşıya ilgisinden memnun kaldı.
Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık, Başbakan Davutoğlu'nun çarşıyı gezmesinin sektöre bereket getirdiğini söyledi. Açık, "Bir istikrarsızlık vardı. Biz sektör olarak her zaman yüzde 80 yerli ve yabancı turistlere hitap ediyoruz. İstikrar olmadığından dolayı burası kilitlendi. İnsanlar gelmemeye başladı. Başbakanın gelişi bakırcılar çarşısını gezdirmemiz bile çok büyük bir etkisi oldu. Az önce Kanada'dan bir müşteri geldi. Ona da televizyonda gören bir kişi tavsiye etmiş. Başbakanımız Davutoğlu'na burada bakır da işlettik. Bakın sektörel olarak nerelere uzanıyoruz. Bakın bir Başbakanımız Gaziantep'te bakırcılar çarşısını gezmesi mesleğimizin inceliklerini öğrenmesi ve bakırı işlemesi bile yurt dışından talepleri arttırdı. Bizim her yerde çarşımız var. Diyarbakır, Mardin, İstanbul, İzmir hepsi de canlanıyor" şeklinde konuştu.
Yurt dışından gelen Suriye asıllı Kanada vatandaşı olan ve ismini açıklamak istemeyen bir turist ise "Ben Türkiye'yi çok seviyorum. Başbakanın da bakır işlemesini televizyonda gördüm. Çok hoşuma gitti ve bu işin ticaretini yapmaya karar verdim. Bunun için Gaziantep'teyim" şeklinde konuştu. Daha sonra Kanadalı turist küçük kızıyla beraber Türk bayrağıyla fotoğraf çekti.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar