Skip Navigation Links

3 Ayda 13 Şehit Geldi,Dernekte Şehit Fotoğrafı Asacak Yer Kalmadı

Şehit Aileleri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Kunt,20 Temmuz 2015 tarihinden bu yana Adana'ya 10 polis,3 asker olmak üzere

3 Ayda 13 Şehit Geldi,Dernekte Şehit Fotoğrafı Asacak Yer Kalmadı

Yerel   A+a-

13 şehit geldiğini, dernekte şehit fotoğraflarını asacak yer kalmadığını söyledi.
20 Temmuz-30 Ekim 2015 tarihleri arasında geçen 103 günde terörle mücadelede asker, polis, korucu olmak üzere 157 güvenlik görevlisi şehit oldu. Terör saldırılarında 89 asker, 65 polis ve 3 korucu şehit oldu. Bu 103 günde en çok şehit veren il ise 13 şehit sayısıyla Adana oldu. Adana'yı Ankara 11 ve Osmaniye 8 şehit ile takip etti. Adana'da bulunan şehit aileleri derneklerinde ise 1980 yılından sonra gelen şehit sayısı 466. Adana'ya bu kadar çok şehit gelince Şehit Aileleri Derneği Adana Şube Başkanı Emine Kunt şehitleri anmak için oluşturdukları şehit fotoğrafları panosunda artık fotoğraf asmak için yer kalmadığını, bulunan boşluklara da son şehitlerin fotoğraflarının yapılması için sipariş verildiğini, yeni şehitler gelince fotoğrafları asmak için yeni bir yöntem bulmaları gerektiğini söyledi.
"ALLAH SAYIMIZI ARTIRMASIN"
Kunt, 20 Temmuz 2015'ten sonra bölücü terör örgütü PKK'nın başlattığı terör olaylarında en çok şehidin Adana'ya geldiğini, 10'u polis 3'ü asker olmak üzere 13 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu belirterek, "Sürekli her gün şehit cenazelerini, şehit haberleri gelmekten artık panomuzda şehit resimlerini asacak yerimiz kalmadı. Burası şehit fotoğraflarıyla tamamen doldu yeni şehitler gelirse ya yeni yer bulacağız ya da burayı büyüteceğiz. Allah inşallah sayımızı artırmaz tekrar tekrar bu acıyı yaşamayız. Allah sayımızı artırmasın" dedi.
"13 YIL ÖNCE BU FOTOĞRAFLARIN YARISI VARDI"
Kunt, derneğine kayıtlı 350 şehit ailesi, 8 de gazi olduğunu ifade ederek, "Ben 13 yıldır dernek başkanlığını yapıyorum. Başkan olduğumda bu şehit fotoğraflarının yarısı vardı. Bu ara daha çok arttı. Duvarın bu tarafına da şehit fotoğrafları koyduk. Boş olan yerlere de yeni şehit fotoğraflarını koymak için sipariş verdik gelecek koyacağız. Bu aralar harıl harıl üye kaydı alıyoruz. Ne kadar acı, inşallah bu son olur. Her gün yeni şehit haberi geliyor. Acaba bugün kalktığımız da kaç şehit var diye televizyonu açıyorum. Eğer yoksa 'oh bugün çok güzel bir gün' diyorum. Şehit gelmedi diye seviniyoruz bu hale geldik" diye konuştu.
"ÇOCUKLARIMIZ ŞEHİT OLUNCA BİR KİŞİ ÖLMÜYOR"
Kendisinin şehit annesi olduğunu hatırlatan Emine Kunt, şunları kaydetti:
"Nereye gidiyoruz, bu Türkiye'nin hali ne olacak. Barış deniliyor neyin barışı? Barış, barış, barış, biz kimseyle küs değiliz ki barış olsun. Biz kız aldık kız verdik. Benim Kürt kirvem var, kızlarımızı verdik, gelinimiz var. Barışa anlam veremiyorum ben. Bu kadar can niye yanıyor. Bu topraklar çok zor kazanıldı ama çok kolay elden alınmaya çalışılıyor. Biz buna bir dur dememiz lazım. Vatandaş olarak bittik tükendik artık. Ben bir şehit annesi olarak, ağlamaktan, hastaneye gitmekten yoruldum. Benim gibi nice annelerin her gün evine ateş düşüyor. Siz zannetmeyin ki çocuklarımız şehit olunca bir kişi ölmüyor, arkasında kalan bütün aile de yarım kalıyor. Şehit ailelerimiz hep üzgün, kırgın, buna 'dur' denmesi gerekiyor."
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet