Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

1 Mayıs İskenderun'da coşkulu geçti..

Hatay'ın İskenderun ilçesinde düzenlenen 1 Mayıs işçi bayramı kutlamalarına 15 yıl aradan sonra ilk kez bir belediye başkanı olarak İskenderun Beledi

Gündem   A+a-

Provakasyon ihtimaline karşı güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde alındığı 1 Mayıs kutlamaları, olması gerektiği gibi bayram ve şenlik havasında geçti. Kutlamalarda Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, bugüne kadar 1 Mayıs kutlamalarına katılan ilk belediye başkanı olması sıfatıyla kutlamalar ayrı bir önem kazandı.

İskenderun’da düzenlenen 1 Mayıs işçi Bayramı kutlamaları Tayfur Sökmen bulvarındaki yürüyüşle start aldı. Dörtyol, Erzin, Payas, Antakya ve çevre beldelerden katılanlarla birlikte yaklaşık bin beş yüz kişiye ulaşan gurup Atatürk anıt alanına doğru yürüyüşe geçtiler. Polisin geniş güvenlik tedbirleri aldıkları yürüyüşe KESK’e bağlı sendikalar, sivil toplum örgütleri ve bazı siyasi partileri temsilen partililer katıldılar. Atatürk anıt alanında düzenlenen mitingte günün anlam ve önemini belirtilen konuşmalar yapıldı. Davul zurna eşliğinde halayların çekildiği kutlamalara İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelekte katıldı. Civelek 15 yıl aradan sonra İskenderun Belediye Başkanlığını görevini yapan kişi olarak 1 Mayıs kutlamalarına katılan ilk Başkan olması nedeniyle büyük dikkat çekti. İskenderun körfezinde kurulması planlanan termik santrallerinde protesto edildiği kutlamalar olaysız olarak sona erdi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş